Az AutoWallis lépése alapjaiban változtathatja meg az autóvásárlási szokásokat

autowallis - autópiac

Az AutoWallis megvásárolta a JóAutók.hu és az Autó-Licit.hu portált működtető Net Mobilitás Zrt. 100 százalékos részesedését – közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

Az eladó az AutoWallis többségi tulajdonosa, a Wallis Asset Management (WAM) Zrt. leánycége, a WAM Immobilia Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Zrt., valamint a Car Alliance Kft.

A közlemény szerint a Net Mobilitás Zrt. 100 százalékos üzletrészének fix vételára 320 millió forint, a változó része pedig 480 millió forint volt.

A vételárat az AutoWallis saját részvénnyel egyenlíti ki. A fix vételár a tranzakció zárásakor, a változó rész a kijelölt üzleti célok elérése esetén a következő két évben részvényenként 97,93 forint áron (az elmúlt 30 naptári nap tőzsdei átlagárfolyama) kerül meghatározásra.

A társaság közlése szerint az akvizíció jól illeszkedik a stratégiába, amelynek célja, hogy az AutoWallis az évtized végére a kelet-közép-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Az AutoWallis az akvizícióval erősíti a folyamatban lévő fejlesztési projekteket, kihasználva a cégcsoporton belüli együttműködési lehetőségeket, a felvásárlással az átalakuló disztribúciós igényekre is igyekeztek reagálni.

  • A JóAutók.hu az első ellenőrzött használtautó piactér, 2017 óta meghatározó és dinamikusan növekvő szereplője a magyar online autókereskedelmi piacnak.
  • Az Auto-Licit.hu több mint 12 éve üzemelő, flottafüggetlen gépjárműaukciós oldal.

A kelet-közép-európai régió 14 országában jelen lévő AutoWallis Csoport a 2021-es évet 194,956 milliárd forintos árbevétel mellett 3,242 milliárd forintos rekord nyereséggel zárta. 2020-ban 679,331 millió forintos veszteséget könyvelt el 88,412 milliárd forintos árbevétel mellett.

Az AutoWallist a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a cég papírjai pénteken 101 forinton zártak, az elmúlt egy évben 83 és 128 forint között változott az árfolyamuk.
(MTI)

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!