Több mint 450 millió dolláros nyitóhétvégével a Doctor Strange 2 berobbantotta a szezont

Doctor Strange 2 - Az őrület multiverzumában

Nagy lendülettel indult a nyári kasszasiker filmek szezonja. A Disney legújabb Marvel-filmje, a Doctor Strange az őrület multiverzumában csak hazai pályán 185 millió dollárt hozott a debütáló hétvégéjén, ami a 2022-ben bemutatott filmek közül az eddigi legjobb eredmény.

„Semmi sem bizonyítja jobban, hogy a mozik hivatalosan is visszatértek, mint egy hatalmas sikerrel debütáló Marvel-film” – mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője. “Ez nagyszerű hír a szakma, a mozilátogatók és a következő hetekben bemutatásra kerülő filmek számára” – tette hozzá a szakértő.

Több mint 450 millió dolláros globális árbevétel

A második Doctor Strange-film, amelyben Benedict Cumberbatch a kecskeszakállas varázslót alakítja, 185 millió dollárt termelt csak Észak-Amerikában egyetlen hétvége alatt, a nemzetközi jegypénztáraknál pedig mintegy 265 millió dollárt, így a globális összérték elérte a 450 millió dollárt. Ezzel a filmtörténelem hatodik legjobb nyitóhétvégéjét hozta a Marvel-film.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában jelenleg 49 országban fut, a legnagyobb bevételt hozó piacok közé tartozik Korea 30 millió dollárral, az Egyesült Királyság 24,7 millió dollárral, Mexikó 21,5 millió dollárral, Brazília 16,3 millió dollárral, India 12,7 millió dollárral, Ausztrália 12,6 millió dollárral és Németország 12 millió dollárral. A filmet nem mutatták be sem Kínában, sem pedig Oroszországban.

„A Doctor Strange folytatása ismét megmutatta, hogy a prémium formátumok és a közös élmények iránt még mindig nagy a kereslet globális szinten is. Ez az, amire az egész iparág számított, ez a siker megadja a tempót a soron következő premiereknek is” – mondta Shawn Robbins, a Boxoffice.com vezető elemzője.

Míg az év első négy hónapjában alig mutattak be új filmet, a Doctor Strange folytatása után olyan régóta várt premierek érkeznek a közeljövőben, mint a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom, a Minyonok 2: Gru színre lép vagy éppen a Thor: Szerelem és mennydörgés.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!