Gordon Ramsay bemutatta saját bormárkáját – a kaliforniai borokat a világ legjobbjai közé emelné

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay megítélése vegyes, de a sikerét nem lehet elvitatni tőle. Több Michelin-csillag tulajdonosa, számos étterme van világszerte, és még a TV képernyőjét is meghódította műsoraival.

Gordon Ramsay az üzleti vállalkozások sorában most egy újabb lépést tett: a sztárszakács kaliforniai borokhoz adta a nevét, amelyeket egyrészt Ramsay éttermeiben fognak felszolgálni, másrészt online is meg lehet rendelni őket, ráadásul a borokhoz passzoló ételek receptjeit bárki ingyen elérheti.

A Gordon Ramsay Signature Wines az ismert tévés személyiség és Michelin-csillagos séf, Gordon Ramsay és a kaliforniai Seabold Cellars-nál dolgozó Chris Miller borász és sommelier kollaborációjának eredménye.

A borok is itt készülnek, majd Gordon Ramsay amerikai éttermeiben vagy a GordonRamsay.wine oldalon lehet megvásárolni őket, egész pontosan az alábbiakat: 2019 Rosé, 2019 Sauvignon Blanc, 2018 Chardonnay, 2018 Pinot Noir, mind Monterey-ből áruk pedig 20 és 35 dollár között mozog, emellett egy 2018 Chardonnay Reserve Sonoma megyéből ($45), és három 2018 Cabernet Sauvignon, egy Kaliforniából ($28), egy Santa Cruzból ($45) és egy Napából ($60).

Gordon Ramsay - Kalifornia - bor

Ramsay és Miller együttműködése 2018-ban indult, melynek célja, hogy magas minőségű és tradicionális stílusú borokat készítsenek, hogy azokat párosítani lehessen a szakács éttermeiben felszolgált ételekkel. „Kicsit szürreális az aprócska borászatunk számára, hogy egy olyan ismert személlyel dolgozhatunk, mint Gordon” – nyilatkozta Miller a Food & Wine-nak. „Izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk ezeket a borokat a rajongóival és a borok iránt érdeklődőkkel. Reméljük, hogy a projekt lehetőséget teremt minél több embernek, hogy megtapasztalja vagy megismerje a kaliforniai borokat, ami aztán a térségben előállított borok minőségének és sokoldalúságának nagyobb elismeréséhez fog vezetni.”

Minden borból csak pár száz rekesz készül, összesen pedig 2000 rekesznyi lesz elérhető a Gordon Ramsay Signature Wines-ból. A márka elmondása szerint „a szőlőt fenntartható és organikus gazdálkodást folyatató borászatokból szerezzük be”, emellett csak minimálisan avatkoznak be a folyamatba, így a kapott italok „kiegyensúlyozottak, kiegészítik az ételeket és mindig 100 százalékban vegának”.

bor - Gordon Ramsay

„Az elkötelezett borkészítők Kalifornia hidegebb részein elképesztően finom, kiegyensúlyozott borokat állítanak elő, ami meggyőzött arról, hogy a kaliforniai borok a világ legjobbjai között vannak. Christopher Miller a szakmája mestere, így nagyon jó élmény volt vele dolgozni” – válaszolta Ramsay egy e-mailes megkeresésre. „A bor a művészet, tudomány és tradíció komplex házassága egy pohárba sűrítve, és nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a tradícióhoz. Eddig a borokat kizárólag a Las Vegas-i és Tahoe-i éttermekben szolgálták fel, nagyon örülök, hogy mostantól mindenki számára elérhetőek, hogy élvezzék őket egy finom fogás mellett vagy önmagában a családdal és barátokkal.”

Ha pedig az ételekről van szó, Ramsay séf erről is gondoskodott: a weboldalon a borkészítési információk és ízjegyek mellett minden üveg mellé három ételt ajánlanak recepttel együtt. A Sauvignon Blanc mellé szarvasgombás mac and chees-t javasolnak, míg a Cabernet Sauvignon Reserve mellé steak dukál.

A bor azonban nem az egyetlen alkoholfajta, amivel Ramsay foglalkozik. Decemberben jelentette be, hogy saját hard seltzer márkát indít stílusosan Hell’s Seltzer néven.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!