Ezért nem lesz a filmekben soha a főgonosznak almás telefon a kezében

Szász Nóri Szász Nóri | 2020.02.29 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Ezért nem lesz a filmekben soha a főgonosznak almás telefon a kezében

A Tőrbe ejtve című filmért legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában Oscar-díjra jelölt Rian Johnson rendező a Vanity Fairrel készült interjújában beszélt arról, hogy miért nem lehet Apple telefonja a filmekben a gonosznak – teszi ezt annak ellenére, hogy a következő krimijének csavarját lövi le előre.

Egyszerűen azért, mert az Apple nem engedi. Bezzeg Agatha Christie-nek nem kellett ilyen üzletpolitikai megfontolásokat figyelembe vennie! Vigyázat, spoileres tartalom következik, így ha még nem láttad a Tőrbe ejtve alkotást térj vissza, miután pótoltad ezt!

„Nem tudom, hogy szabad-e elmondanom ezt, vagy sem” – kezdi Johnson a Vanity Fair kérdésére válaszolva, majd hozzáteszi: „Nem azért, mert frivol vagy ilyesmi, de talán el fogja rontani a következő krimit, amit írok. De mindegy, elmondom, mert nagyon érdekes. Az Apple hagyja, hogy használjunk iPhone telefonokat a filmekben, de sarkalatos pont, hogy a rosszfiúk sosem szerepelhetnek iPhone-nal a kamerák előtt.”

Nem egyedülálló eset, hogy egy márka megszabja milyen szereplőkhöz kapcsolódva jelenhet meg a terméke a filmvásznon. Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy míg a Cerruti hagyta, hogy Christian Bale az Amerikai pszichóban az öltönyeit viselje, addig Breat Easton Ellis regényében elhangzó „Don’t touch the Rolex” mondatot a filmben “Don’t touch the watch-ra” kellett módosítani, mert a svájci óragyártó nem akarta, hogy egy tömeggyilkossal azonosítsák a márkát.

A Tőrbe ejtve krimi tengerentúli premierje november 27-én volt, és a sztárokkal telezsúfolt bűnügyi rejtély kasszasikernek mondható, hiszen Amerikában 163 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál és 306 milliót világszerte. Egy eredeti ötleten alapuló nagyjátékfilmnél ez kimondottan jó eredmény, és a Tőrbe ejtve sikere után a Lionsgate egy franchise-t csinál belőle – mert persze mindenről végtelen bőrt kell lehúzni. A stúdió már be is jelentette, hogy jön a folytatás, illetve azt is, hogy a Tőrbe ejtve második részét is Johnson írja és rendezi majd, és ugyanúgy Daniel Craig fogja nyomozásával felgöngyölíteni az újabb gyilkosságot.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!