A világ legnagyobb carsharing szolgáltatója – összeolvad a DriveNow és a Car2go

Sharenow - Drivenow - Car2go

Világméretű piaci összeolvadás történt két autómegosztó szolgáltatás, a Daimler által tulajdonolt Car2go és a BMW tulajdonában lévő DriveNow egyesülésével. Bécsben mától már Sharenow néven autózhatnak a felhasználók.

Az átállás folyamatos lesz azokban az európai nagyvárosokban, ahol eléhető a szolgáltatás, így például a Budapesten idén április óta történt DriveNow regisztrációkkal is majd csak várhatóan jövő év első negyedévében lehet használni a nemzetközi rendszert.

26 európai nagyváros, mintegy 20.000 autó, 1 regisztráció

A két autómegosztó szolgáltatás egyesülésével a világ legnagyobb car-sharing szolgáltató jön létre. A felhasználók így egyetlen regisztrációval akár 12 európai nagyvárosban vehetik igénybe a mintegy 20.000 autóból álló flotta egyik járművét.

A két cégcsoport tapasztalata szerint a nemzetközi átjárhatóságra jelentős felhasználói igény mutatkozik. Ezzel teljesen átalakulhatnak és kiszélesedhetnek a külföldre látogató turisták vagy üzleti úton lévő felhasználók mobilitási lehetőségei.

Az összeolvadással nem csak az autók számának és típusának növekedésében, hanem a szolgáltatásban is várható bővülés, a jövőben még több élethelyzetre adva reális közlekedési alternatívát.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!