Újabb 50 különleges óra az Only Watch jótékonysági aukcióján

Szász Nóri Szász Nóri | 2019.10.10 | Férfi karóra | Olvasási idő: 2 perc
Újabb 50 különleges óra az Only Watch jótékonysági aukcióján

A kétévente megrendezett Only Watch példázza, hogy a luxus és jótékonyság járhat kéz a kézben. Az aukción minden alkalommal 50 különleges órát árvereznek el olyan márkáktól, mint a Patek Philippe, Jaeger-Lecoultre, Chanel és Piaget, az eladásokból befolyt összeg 99 százalékát pedig a gyermekkori izomelhalás, azaz Duchenne-féle izomdystrophia kutatására adományozzák.

Az eddigi hét alkalommal 40 millió svájci frankot gyűjtöttek, november 9-én pedig még tovább növelhetik ezt az összeget, hiszen igazi ritkaságok kerülnek kalapács alá.

A jótékonysági aukció és az Only Watch kezdeményezés alapítója és szervezője Luc Pettavino, a Monegasque Association against Muscular dystrophy elnöke. Az esemény első felvonásaként az 50 elárverezésre bocsátott órát először Monacóban állították ki szeptember 25. és 28. között, ugyanis II. Albert monacói herceg a kezdeményezés egyik patrónusa. Ezt követően az órák világkörüli útra indulnak, ellátogatnak Dubajtól Tokión át New Yorkig – az összes állomásról az Only Watch katalógusában lehet tájékozódni. Az egy hónapos utazást követően az órák megérkeznek Genfbe, ahol november 7-től lehet megszemlélni őket, majd november 9-én a Four Seasons Hôtel des Bergues illusztris helyszínén licitálhatnak rájuk a gyűjtők és filantrópok. Az aukciót a Chrestie’s bonyolítja le.

Olyan neves márkák mint a Patek Philippe, a Jaeger-Lecoultre, a Chanel, a Piaget, a Breguet, a Blancpain, a Boucheron és mások is részt vesznek az Only Watch nyolcadik aukcióján, így számos ritkaságnak számító óra is feltűnik majd az est folyamán.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!