Ismét történelmet írt az Apple

Apple - üzlet - siker

Az Apple ismét történelmet írt és első amerikai vállalatként átlépte az 1 billió dolláros tőkeértéket a tőzsdén. Tim Cook, az Apple jelenlegi vezérigazgatója szerint a siker titka a termék- illetve ügyfélközpontú gondolkodás, illetve a vállalat által képviselt értékeiben keresendő.

A vállalat részvényeinek száma szorozva az aktuális árfolyammal adja egy vállalat aktuális piaci értékét. A CNN beszámolója szerint pedig ennek megfelelően azzal, hogy az Apple részvényeinek értéke meghaladta a darabonkénti 207,04 dollárt,

az Apple lett az első tőzsdén jegyezett amerikai cég, amely átlépte értékben az 1 billió, azaz 1 000 000 000 000 dollárt.

A cég gigantikus méreteit egyébként szemléleti, hogy 2017-ben az Apple tőzsdei értéke magasabb volt mint Hollandia, Svájc, vagy Szaúd-Arábia éves GDP-je. A második helyen álló Amazon pedig meg sem közelíti az amerikai tech óriást a maga 900 milliárd dolláros értékével.

Szerdán az Apple a korábbi előrejelzésektől eltérő, magasabb bevételi eredményeket közölt, ezzel párhuzamosan pedig a részvények értéke is megugrott. Az MTI értesülései szerint az év eleje óta az Apple részvénye 22 százalékkal erősödött. Az okostelefonok piacán viszont mindezzel együtt is csak a dobogó harmadik fokára fért fel: a második negyedévben a globális okostelefon-forgalom közel három százalékkal, 350 millió készülékre csökkent. A Samsung 20 százalékos piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját, a második helyre pedig a Huawei kapaszkodott fel.

A beszámoló szerint viszont a harmadik negyedéves eredmények minden profitszinten felül tudták teljesíteni a várakozásokat, a negyedik negyedévre pedig még erősebb számokat jósoltak. Kíváncsian várjuk a negyedik negyedévet!

Ez is érdekelhet: A világ legnépszerűbb almája kukacos – hogyan reagált a magyar net?

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!