60 százalékkal nőtt a befektetési arany iránti kereslet

Szakértők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az arany ára 2020-ban átlépi az 1700 dolláros unciánkénti árat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 19
    Shares

hirdetés

befektetési arany 2020

Csaknem 900 millió forint értékben adott el befektetési aranytömböt a BÁV Zrt. tavaly, ezzel az előző évhez képest 60 százalékkal nőtt a forgalma ebben a piaci szegmensben.

hirdetés
hirdetés

Az előző években jellemzően 1200-1300 dollár között mozgott az árfolyam. Tavaly a januári 1280 dolláros unciánkénti ár az év első felében folyamatos növekedésnek indult, augusztusban átlépte az 1500 dolláros lélektani határt, majd az év második felében 1550 dollár felett maradt. Az amerikai-iráni konfliktus hatására a 2020-as év új rekorddal, 1593 dolláros unciánkénti árral indult.

A BÁV szakértői szerint újdonság, hogy az aranytömböt a kisbefektetők is megtalálták.

“Új tendenciának számít az ajándékozási célú vásárlás is, ami a teljes forgalom mintegy 10 százalékát adta tavaly. A vevők leginkább gyermek születése, keresztelő, érettségi, diploma vagy esküvő alkalmából adtak aranytömböt. Az év első felében a kisebb kiszerelésű tömböket keresték, de az utolsó negyedévre már a 100 grammos tömbök értékesítése volt a jellemző” – mondta el Kovács Ádám, a BÁV kereskedelmi igazgatója, aki úgy véli, az sem elképzelhetetlen, hogy az arany ára 2020-ban átlépi az 1700 dolláros unciánkénti árat.

hirdetés

A szakértő kiemelte azt is: fontos, hogy csak megbízható forgalmazótól, hibátlan és sértetlen csomagolású, tanúsítvánnyal ellátott aranytömböket vásároljanak az érdeklődők, amelyekre maga a cég is visszavásárlási garanciát nyújt. (MTI)

hirdetés
hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 19
    Shares

Előző cikk Késve, de élvonalbeli technikával szállna be a villanyautózásba a Bentley
Következő cikk Magának vásárolja és adagolja az öblítőt az LG új mosógépe