gazdaság

Oroszország - Ukrajna - szakadár népköztársaságok

Listán a világ 10 legerősebb hadserege

A Global Firepower 2006 óta listázza a világ legerősebb haderőit. Az úgynevezett “Powerindex” alapja az egyes nemzetek potenciális háborús képessége szárazföldön, tengeren, illetve légi úton, amelyet hagyományos eszközökkel vívnak.

ingatlan - ingatlanpiac 2023

Hogyan tovább lakáspiac?

2022-ben a bizonytalanság és az egyre erősödő infláció jellemezte a gazdasági helyzetet, amely természetszerűleg hatással volt a lakás- és hitelezési piacra is. Az élelmiszerek, nyersanyagok és építőanyagok mellett a lakásárakat is emelkedő tendencia jellemezte.

újépítésű ingatlan 2023

Csillagászati árakon a fővárosi újépítések

Egekbe szöktek a fővárosi újépítésű lakások árai, 2022 negyedik negyedévére már alig akadt olyan kerület, ahol 1 millió forint alatti négyzetméteráron kapható új lakás. Az I. kerület után most a II. kerületben értékesített újépítések átlagos ára közelítette meg a 3 millió forintot négyzetméterenként. Lehet ezt még fokozni 2023-ban?

benzinár - üzemanyagár - benzin - üzemanyag

Brutális üzemanyagár-emelkedés jöhet 2023-ban

Pletser Tamás olajipari szakértő szerint 2023 második felében az üzemanyag átlagára literenként akár a 800 forintot is elérheti. Habár a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint a drámai jóslat irreális, a 3-5 százalékos drágulás reális szcenárió lehet.