pénzügyek

arany - kereslet - 2021

A világ legnagyobb aranytartalékkal rendelkező országai

Habár a nemzeti valutáknak már egy jó ideje nincs szükségük aranyfedezetre, a világ legnagyobb gazdaságai még mindig komoly aranytartalékokkal rendelkeznek. De mely országokról is van szó, és miért éri meg nagy mennyiséget bespájzolni a sárga nemesfémből?

gazdaság - világ leggazdagabb emberei - online férfimagazin

Vége a Fed kamatdöntő ülésének

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az 5,25-5,50 százalékos irányadó dollárkamat-tartományon szerdán végződött kétnapos kamatdöntő ülésén.

Európai Unió - Európai Bizottság - döntés

Ismét befagyaszthatják a Magyarországnak szánt uniós forrásokat

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn este zárt ajtók mögött úgy határozott, hogy beperli az Európai Bizottságot, amiért a testület tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd eurót a Magyarországnak járó 21,7 milliárd eurós kohéziós keretből.

Facebook - Meta - mesterséges intelligencia 2023

Gigantikus összeget bukott a Meta a Facebook leállása miatt

Március 5-én délután világszerte működésképtelenné vált a Meta több szolgáltatása, így a Facebook és a Messenger is. Az üzemzavar “csupán” két órán át tartott, de ennyi idő épp elegendő volt ahhoz, hogy Mark Zuckerberg cégbirodalma óriási vagyont veszítsen.

Carlo Ancelotti - futball - labdarúgás - sporthírek - online férfimagazin

Többéves börtönbüntetés várhat Carlo Ancelottira

A madridi ügyészség súlyos vádat emelt Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője ellen, kijelentve, hogy a tréner több mint két évig elmulasztotta befizetni adókötelezettségeit, amiért most négy év és kilenc hónap börtönbüntetés várhat rá.