Négy magyar étterem borlapját díjazta idén a Wine Spectator
A világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator idén összesen négy magyar – három budapesti és egy miskolci – étterem borlapját is díjazta.
A világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator idén összesen négy magyar – három budapesti és egy miskolci – étterem borlapját is díjazta.
A pandémia jelentősen átírt mindent, amit korábban a munkáról gondolt a világ, a home office és a távmunka térnyerésével pedig ma már nem kell digitális nomádnak lenni ahhoz, hogy összekösd a kellemest a hasznossal.
Megjelent a Michelin Guide legújabb listája, amely első ízben ismert el a gasztrokultúra legjobban várt csillagával közel-keleti éttermeket, ezzel pedig Dubaj lett az első úti cél a térségben, amelynek éttermei bekerültek a világhírű Michelin-kalauz étteremajánlójába.
Kitűnő koktélok, különleges italok és valódi klasszikusok mesteri kivitelezésben, nem utolsó sorban minden helyen egyedi környezetben – az ország legjobb koktélbárjai nem mindennapi élményeket kínálnak.
Dolce vita négykeréken: az Amalfi-parton lefelé vezető kanyargós szerpentinektől Az olasz meló által híressé vált hágóig ezek a mediterrán ország talán legfestőibb útvonalai.
Hosszabb szünet után újra megnyílt az Aria Hotel Budapest Hercegprímás utcára néző étterme, a Café Liszt.
Angol legénybúcsúk és zsidó hagyományok a Dohány utcai zsinagóga vonzáskörzetében: Budapest legjobb zsidó éttermei
A gasztronómia iránt érdeklődők számára egy-egy Michelin-csillagos étterem valódi bakancslistás élményt jelent. A Michelin-csillagok világában is vannak viszont megfizethető lehetőségek, ahol akár 30 euróért is elfogyaszthatsz egy mesés ételt (leginkább ebédet).
A magyar gasztronómiát bemutató sorozatában a csillagos séfek után most új magyar tehetséget fedezett fel a Michelin Guide: a milliók által követett nemzetközi útikalauz és gasztronómiai iránytű május utolsó napján Kollár Endre séfről és a St. Andrea Restaurantról írt cikket.
Minden vég viszont egyben egy új kezdet is, nincs ez másként a gasztronómiában sem: új étterem nyílt a Csalogány26 helyén.
Idén szeptemberben az országban elsőként angol nyelvű Vegetáriánus Szakács képzést indít a Culinary Institute of Europe.
Régiókon és nemzetek konyháján átívelő ételek, újhullámos pizza, megosztásra tervezett small plate koncepció – a Kismező szerint bármi ráfér egy kis tányérra, ezt pedig május 20-tól meg is mutatják.