Lewandowski megsérült, ugrott az Eb?

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2024.06.11 | Foci EB | Olvasási idő: 2 perc
Lewandowski megsérült, ugrott az Eb?

A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő lengyel válogatott 2-1-es győzelmet aratott az ugyancsak Eb-résztvevő török csapat ellen Varsóban, a győztes gólt a 90. percben szerezték.

A lengyel csapat már a 12. percben előnyhöz jutott Karol Swiderski találatával, azonban a gólszerzőt nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni. Nem sokkal később a gólpasszt adó Robert Lewandowski is cserélt kért, szintén sérülés gyanúja miatt.

A lengyel Sport hírportál beszámolója szerint Swiderskinek a bokája sérült meg, gólöröm közben aláfordult, míg Lewandowski a jobb combjában érzett fájdalom miatt kérte a cserét, ám az ő sérülésének mértékéről még nincs pontos információ.

A mérkőzés végeredményét Nicola Zalewski a 90. percben szerzett góljával állította be, így a lengyelek 2-1-re győztek. A győzelem ellenére azonban most mindenki Lewandowski állapota miatt aggódik, aki 82 találatával hazája gólrekordere, és a törökök elleni mérkőzésen 150. alkalommal lépett pályára a válogatottban.

A lengyel válogatott a hollandok elleni mérkőzéssel kezdi az Európa-bajnokságot június 16-án. Lewandowski és Swiderski mellett a lengyelek sztárcsatára is megsérült, Arkadiusz Milik az utolsó felkészülési mérkőzésen szenvedett sérülést, így a lengyel labdarúgó-válogatott a Juventus csatára nélkül utazik el a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságra.

(Kiemelt kép: Piotr Matusewicz / DPPI)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!