Bemutatkozott a világ egyik legnagyobb üzleti hotelmárkájának első budapesti szállodája

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2021.07.30 | Gasztró & Utazás | Olvasási idő: 5 perc
Bemutatkozott a világ egyik legnagyobb üzleti hotelmárkájának első budapesti szállodája

Nemcsak prémium lakhatást, de üzleti szolgáltatásokat is biztosít a július 28-án átadott Crowne Plaza Budapest a főváros üzleti negyedében.

A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező ingatlan a most kezdődő, úgynevezett soft opening időszakban csak a felújítás első szakaszában elkészült fogadóterekben és két emeleten üzemel, valamint megnyitja az Axis Café and Lounge elnevezésű specialty kávézóját a külföldi és magyar közönség számára. A teljes Váci úti épületet decemberben adja át az épület tulajdonosa, a Westendet is üzemeltető Gránit Pólus.

A vállalat összesen 10 millió eurót költ a renoválására, hogy a XXI. századi üzleti utasok igényeinek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen az IHG Hotels and Resorts szállodalánchoz tartozó Crowne Plaza Budapest. A felújítás a lengyel Tremend építésziroda tervei alapján valósul meg; a tervezőket a Nyugati pályaudvar ikonikus építészete, anyagai, textúrái és színei inspirálták.

“Az emberek az elmúlt 18 hónap során alkalmazkodtak a rugalmas munkavégzéshez, ezért minden eddiginél fontosabbá vált, hogy segítsük őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében. A mi filozófiánk szerint az üzleti út emberközeli élmény, ahol a minőségi alvásra, az egészséges életmódra és ételekre, a kulturális élményekre és az emberek közötti kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektetünk” – mondta el Maurice Janssen igazgató a Crowne Plaza Budapestben megvalósuló programról.

A szállodában például az úgynevezett Sleep Advantage program keretében a zavartalan éjszakai alvásra kiemelten figyelnek akusztikai megoldások, sötétítés, alvás élményét fokozó ágyazás és aromaterápiás módszerek segítségével. A pihenés mellett az üzleti utazók rugalmasságra vágynak, inspiráló munkakörnyezetet, azonnali kiszolgálást, tápláló ételeket és a munka elvégzéséhez szükséges technológiát keresnek. Ezért a szállodát meghatározó belsőépítészeti megoldások is ezt támogatják a szobáktól a lobbyban található co-working terekig, melyeket a vendégek és a hazai közönség is ingyenesen használhatnak.

A belsőépítészetet kiegészíti és a lokális kulturális élményt elmélyíti, hogy a falakon a kortárs magyar geometrikus és absztrakt művészet meghatározó alakjainak munkáival, többek között Haász István, Horváth Lóczi Judit és Robitz Anikó sorozataival találkozhat az utazó. Végül, talán mindennél fontosabb, hogy a minőséget és a kulturális élményt az emberi arcok határozzák meg leginkább, ezért a nemzetközi márka a kollégáit arra biztatja, hogy merjenek a vendégekkel barátságos, kötetlen beszélgetésbe elegyedni.

A Váci úti terasszal rendelkező újhullámos kávézóban, az Axis Café and Lounge-ban délután 14:00 óráig várják a magyar közönséget is egy finom reggelire, és egész napos szezonális konyhával készülnek. Itt a hangsúly a lokálisan beszerzett, fenntartható, egészséges ételeken van. A beszállítók a nemzetközi gasztronómiai trendekkel lépést tartó magyar márkák. A helyi szörpök, sör és magyar borok mellett az újhullámos kávét Bányai László magyar származású costa ricai kávéfarm tulajdonostól szerzik be, és 2020 legjobb tortáját is jegyző Hisztéria cukrászda süteményeit kínálják a vendégeknek.

“A Nyugati pályaudvar közelsége nemcsak belsőépítészeti szempontból jelent igazodási pontot. Izgalommal figyeljük az európai vasúti közlekedés megítélésének változását ebben az egyre környezettudatosabb, poszt-Covid korszakban. Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is vannak szállodáink, a vonatok pedig az egész régiót átszelik Pozsonytól, Prágán át Bécsig” – mondta Maurice Janssen.

A szálloda felújításának következő lépéseként, néhány hét múlva adják át a lenyűgöző kilátással rendelkező, vendégeknek kialakított fitnesztermet. A következő nagy átadás decemberben várható, ekkor fejezik be a tárgyalók, rendezvénytermek és bálterem felújítását, és nyílik meg a városra néző teraszos közösségi tér, a Club Lounge, valamint elkészül a nagy tetőterasszal rendelkező étterem, a Cult, melyet 2022-ben nyitnak meg a nagyközönség számára.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!