A LinkedIn olyat lépett, amire senki sem számított

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2024.03.25 | Tech | Olvasási idő: 2 perc
A LinkedIn olyat lépett, amire senki sem számított

Hamarosan akár rivális cégek dolgozóival is versenghetünk a LinkedIn játékaiban. A hírek szerint egyszerűbb videójátékokkal találkozhatunk majd a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatának számító platformon, ám a remek szórakozás így is garantált lesz.

Hamarosan videójátékokkal bővíti repertoárját a Microsoft által tulajdonolt üzleti közösségi hálózat, a LinkedIn – értesült róla a TechCrunch. A redmonti techvállalat arra számít, hogy az új szoftverek hosszú időre lekötik a kíváncsi felhasználókat, akik így jóval több időt töltenek majd a felületen, mint korábban.

Természetesen nem korunk élvonalbeli, modern videójátékai fognak megjelenni a platformon. Inkább olyan egyszerű, de érdekes szellemi kalandra hívó programokra kell gondolni, mint a Worlde nevű szókereső.

A hírek szerint a LinkedIn már több játékot tesztel, sőt ki is szivárgott három cím, amivel biztosan találkozhatunk majd a platform kínálatában. Ezek a Queens, az Inference, valamint a Crossclimb. Nima Owji applikáció-kutató azt is elárulta, hogy az egyes játékprogramokban még szervezetek közötti eredménylisták is lehetnek, vagyis a résztvevők akár konkurens cégek alkalmazottaival is versenghetnek.

A LinkedIn egyik szóvivője egyébként megerősítette az érkező játékokkal kapcsolatos híresztelést, ám hozzátette: még nem született döntés arról, hogy mikor mutatkoznak majd be a programok az egymilliárdos felhasználói bázissal rendelkező platformon. A közösségi hálózat mögött álló Microsoft tavaly 7,1 milliárd dolláros bevételt söpört be játékipari érdekeltségei (Xbox, Activision Blizzard, ZeniMax) révén.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!