Brad Pitt is szerepet kapott Tarantino utolsó filmjében

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2024.02.03 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Brad Pitt is szerepet kapott Tarantino utolsó filmjében

Az Oscar-díjas színész és a kultrendező párosa olyan nagysikerű mozik során csiszolódott össze, mint a Becstelen Brigantyk (2009) vagy a Volt egyszer egy Hollywood (2019). Harmadik közös munkájuk, a The Movie Critic (A filmkritikus) lehet Tarantino direktori hattyúdala.

Utolsó filmjére készül a világ egyik legnevesebb mozidirektora, Quentin Tarantino. Egyelőre vajmi kevés információ szivárgott ki a The Movie Critic (A filmkritikus) című alkotással kapcsolatban, azt azonban már tudjuk, hogy a történet a hetvenes évek Dél-Kaliforniájában játszódik majd, centrumában pedig egy Jim Sheldon nevű tollforgató áll, aki egy pornómagazinnak ír cikkeket. Természetesen már meg is kezdődtek a találgatások a főszereplő személyét illetően: a legbiztosabb befutónak Paul Walter Hauser, a BlakKklansman (2018) és a Richard Jewell balladája (2019) tűnik.

Most viszont kitudódott, hogy egy igazi húzónév is csatlakozik a szereplőgárdához: arról a Brad Pittről van szó, aki már a Becstelen Brigantyk (2009) és a Volt egyszer egy Hollywood (2019) című Tarantino-mozikban is szerepelt.

A Deadline értesülései szerint a Stacy Sher (Gattaca, Vanília égbolt, Django elszabadul) produceri közreműködésével készülő A filmkritikust a Sony Pictures forgalmazza majd, a premierre pedig valamikor 2025-ben kerülhet sor. Tarantino hosszú hónapok óta nem közöl újabb részleteket a sztoriról, azt viszont már korábban elárulta, hogy a főszereplőt egy valós személyről mintázta, aki – noha zseniális kritikus volt – sosem tett szert igazi hírnévre, és a másodvonalból sem tudott kitörni.

Brad Pitt egyébként épp Tarantinónak köszönheti karrierje legnagyobb színészi sikereit. A négy és fél évvel ezelőtt bemutatott Volt egyszer egy Hollywoodért szinte az összes nívós szakmai elismerést bezsebelte, az Oscar-díjat pedig olyan illusztris jelöltek elől halászta el, mint Anthony Hopkins, Al Pacino, Joe Pesci vagy Tom Hanks.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!