Hivatalos: Xavi otthagyja a Barcát

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2024.01.28 | Sport | Olvasási idő: 2 perc
Hivatalos: Xavi otthagyja a Barcát

A szezon végén távozik a Barcelona labdarúgócsapatának éléről Xavi Hernández – jelentette be a vezetőedző a Villarreal elleni találkozót követő sajtótájékoztatón.

Xavi és Joan Laporta közvetlenül a mérkőzés után tárgyaltak a folytatásról, ezért is kezdődött később a sajtótájékoztató, melyen a klub legendás játékosa végül közölte, június 30-án távozik posztjáról. Véleménye szerint ez az a döntés, ami leginkább a klub érdekeit szolgálja.

„Nagyon nehéz meccset játszottunk, ilyenre nem emlékszem a karrierem során. Nagy csapás azt látni, hogy így elveszítettünk egy olyan mérkőzést, amelyen sikerült visszajönnünk kétgólos hátrányból”

– mondta Xavi a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy távozása felszabadíthatja a játékosokat, és összességében segíthet a klubnak. Döntését már napokkal korábban meghozta, és ez neki is megkönnyebbülést jelentett.

„Két év és három hónapja jelentettem én a megoldást, most viszont nem akarom akadályozni a klubot, nem akarok problémát okozni. A szívemre hallgatva és a klubot szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy június 30-án távozom” – tette hozzá Xavi.

Xavi 2021 novemberétől irányította a Barcelonát, és ebben az időszakban nyert spanyol bajnokságot és Szuperkupát. Korábban játékosként a klub színeiben 1998 és 2015 között 25 trófeát gyűjtött, közte négy Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnokságot és három Király Kupát.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!