Román származású színész bújhat a fiatal Donald Trump bőrébe

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2023.12.02 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Román származású színész bújhat a fiatal Donald Trump bőrébe

A The Apprentice (A gyakornok) című életrajzi darab az ingatlanmogul harmincas-negyvenes éveit térképezi fel: azt az időszakot, amikor Trump a híres ügyvéd, Roy Cohn „tanítványaként” sajátította el az üzleti élet fortélyait.

A gyakornokot Ali Abbasi iráni rendező (Határeset, Szent pók, The Last of Us) dirigálja majd, Donald Trump szerepét pedig a román gyökerekkel rendelkező Sebastian Stan (Fekete hattyú, Mentőexpedíció, Amerika Kapitány-filmek) kapta – jelentette be a Deadline. A Gabriel Sherman forgatókönyvíró által jegyzett történet a politikus-üzletember harmincas-negyvenes éveibe enged bepillantást.

Trump ekkoriban még arra összpontosított, hogy megtanulja az üzleti élet minden csínját-bínját, ebben pedig a McCarthy-korszak egyik kulcsfigurája, Roy Cohn ügyvéd tapasztalataira is számíthatott. Cohn nem csupán jogi tanácsokkal látta el a sikeréhes Trumpot, de egyfajta mentorszerepet is betöltött az életében.

A hetvenes-nyolcvanas években bonyolódó történetben Jeremy Strong (A nagy dobás, Úriemberek, Utódlás) bújhat Cohn bőrébe, akit az Angyalok Amerikában című Tony Kushner-színdarab televíziós verziójában az Oscar-díjas Al Pacino alakított (a világhírű drámát a 2010-es évek elején Magyarországon is bemutatták: abban a változatban Kulka János személyesítette meg a velejéig romlott ügyvédet). A korábbi amerikai elnök exfeleségét, a tavaly nyáron elhunyt Ivana Trumpot a bolgár származású Maria Bakalova (A galaxis őrzői: 3. rész) testesíti meg.

A gyakornok a hatalom, a birtoklási vágy és a korrupció természetrajzát vázolja majd fel, röntgenképet alkotva egy olyan társadalomról, melyben csak győztesek és vesztesek létezhetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!