Folytatást kap Sylvester Stallone szuperhősfilmje

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2023.10.27 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Folytatást kap Sylvester Stallone szuperhősfilmje

Sylvester Stallone egy Joe Smith nevű, kiöregedett szuperhőst alakít a Szamaritánus című filmben, amelyet Magyarországon az Amazon mutatott be. Bár Julius Avery rendezése nem bizonyult falrengető sikernek, máris zöld lámpát kapott a folytatás.

A Szamaritánusban a Rambo- és a Rocky-széria 77 éves sztárja egy korosodó ex-szuperhős bőrébe bújt, aki idősebb korában önbíráskodóként igyekezett érvényt szerezni a törvényesség és az igazságosság eszméjének. A Collider most hírül adta, hogy – jóllehet az első rész sem aratott osztatlan sikert – az alkotók máris készítik elő a terepet a folytatásnak. Egy percig sem volt kérdés, hogy maga Stallone is visszatér a filmben, sőt producerként is részt vesz majd a munkálatokban saját vállalata, a Balboa Productions égisze alatt.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Stallone még a hollywoodi színészsztrájk kezdete előtt szerződött le a Szamaritánus második részére.

A 2022-es első rész története egy nyolc évvel korábbi képregény alapján íródott. A Stallone által alakított Joe Smith véletlenül botlott bele Sambe (Javon Walton), a fiatal srácba, aki lassan felfedezte, hogy hősünk nem más, mint a 25 évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt Szamaritánus. A legendás szuperhősről mindenki úgy tudta, hogy odaveszett egy hatalmas tűzvészben, miután összecsapott ikertestvérével, Nemesisszel.

Julies Avery filmje vegyes kritikákat kapott az ítészektől, noha – a Rotten Tomatoes adatai alapján – a közönséget megérintette a magányos ex-szuperhős és a kíváncsi kisfiú históriája. A Szamaritánus tavaly augusztusban debütált a Prime Video kínálatában, és a streamingplatformon jelentős sikernek bizonyult. Kérdés, mennyiben tudja majd fokozni a publikum érdeklődését az MGM és az Amazon együttműködésében készülő második felvonás, melynek történetéről egyelőre nem szivárogtak ki információk.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!