Cristiano Ronaldo bevásárolta magát az óraipar legnagyobb online piacterébe

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2023.07.13 | Üzlet & Siker | Olvasási idő: 3 perc
Cristiano Ronaldo bevásárolta magát az óraipar legnagyobb online piacterébe

Cristiano Ronaldo maga is jelentős óragyűjteménnyel rendelkezik és elmondása szerint korábban is rendszeresen használta az óraipar legnagyobb online piacterét, amelyben most részesedést vásárolt.

A futballikon cége, a CR7 SA révén szállt be a Chrono24 online platformba, a megállapodás összegét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

„Mint régi óragyűjtő és rendszeres Chrono24 felhasználó, nagy öröm számomra, hogy most részvényes lettem a vállalatban”

mondta Ronaldo a cég közleményében. „A Chrono24 órarajongók millióit egyesít világszerte, hogy közösen hódoljanak szenvedélyüknek – ez a globális egység valami, amit jól ismerek, és izgatottan várom, hogy része lehessek.”

A sztárcsatár nem az egyetlen neves befektető, Bernard Arnault, az LVMH vezérigazgatója is támogatta a Chrono24-t 2021 augusztusában családi befektetési vállalatuk technológiai ágán, az Aglaé Ventures portfólióján keresztül. A Chrono24 további ismert befektetői közé tartozik a volt Richemont vezető és luxus tanácsadó, Gianni Serazzi, valamint a YOOX Net-a-Porter alapítója, Alberto Grignolo is.

A folyamatos finanszírozásnak köszönhetően a vállalat értékelése meghaladja az 1 milliárd dollárt. A 2003-ban alapított Chrono24 az elmúlt 20 évben exponenciálisan nőtt és átformálta azt, ahogy sok gyűjtő luxusórákat vásárol.

Jelenleg több mint 500 000 óra található a platformon, több mint 3000 kereskedőtől és 30 000 magánszemélytől szerte a világon. Havi szinten mintegy 9 millió egyedi látogató keresi fel az oldalt új, használt és vintage órák vásárlása céljából.

Az órafanatikus futballklasszis, aki a világ egyik legjobban kereső sportolójaként évente körülbelül 136 millió dollárra becsült jövedelemmel rendelkezik, több millió dollárt érő kollekciót birtokol olyan különleges órákkal, mint például a valaha készült legdrágább Rolex óra, a Jacob & Co. Flying Tourbillon, aminek értéke mintegy 780 000 dollár, valamint egy Franck Muller karóra is a gyűjtemény része, ami több mint 1 millió dollár értékű.

chrono24 - Cristiano Ronaldo - online férfimagazin

Kép: Chrono24

„Senki nem mutatja be olyan szenvedéllyel a luxusórákat a világon, mint Cristiano” – mondta a Chrono24 alapítója és társ-vezérigazgatója, Tim Stracke. „Ő már bebetonozta helyét az örökranglistán az egyik legnagyobb sportolóként, és mint befektető, kitűnően ért a luxushoz és a technológiához.”

Stracke szerint Ronaldo bevonásával a cég további globális terjeszkedésre tehet szert. Az idei év nehéz volt a másodlagos piacon. A svájci óragyártók időmérőinek ára a használt piacokon az elmúlt két év legalacsonyabb szintjén áll. Még a Chrono24-nek is csökkentenie kellett munkaerejét 13 százalékkal az extrém ingadozások miatt. Kíváncsian várjuk, hogy mi történik, ha a csapatban van egy gólerős csatár is.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!