15 millió dollárért kelt el a világ legdrágább rendszáma

aukció - árverés - rendszám - rekord - online férfimagazin

Egy rendszámot 55 millió dirhamért (mintegy 15 millió dollárért) adtak el egy dubaji jótékonysági aukción, amivel az Emirates Auction szervezőinek tájékoztatása szerint világrekordot értek el.

A P7 feliratú rendszámtábla a 2008 februárjában felállított rekordot döntötte meg, akkor – egy ugyanezen cég által szervezett árverésen – 52,2 millió dirhamos (14,2 millió dollár) leütési áron vásároltak meg egy rendszámtáblát.

Az eladásból befolyt összeget jótékonysági célra fordítják

Az eladásból befolyt összeggel a Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai uralkodója és az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke által szervezett kampányt támogatják, amelynek célja a rászoruló közösségek megsegítése a ramadán szent hónapja idején – tájékoztatott az aukciósház.

Az aukción több mint 71 millió dirham (19,3 millió dollár) gyűlt össze a kampányra – jelentette az Egyesült Arab Emírségek állami lapja, a WAM.

Két évvel ezelőtt egy New York feliratú rendszámtábla is hasonlóan magas összegért kelt el, igaz az akkor 20 millió dolláros árban a rendszámtáblához tartozó Volvót is benne volt – írja a CNN.

(Kiemelt kép: Emirates Auction)

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!