Mikor forduljon egy férfi szexológushoz?

Mikor forduljon egy férfi szexológushoz?

Régóta foglalkozom ezzel a csodálatos hivatással. Az évek alatt nagyon sok emberrel, problémával és természetesen megoldási lehetőségekkel találkoztam. Hogy mikor érdemes szexológushoz fordulni? Amikor valami nem stimmel, amikor érezzük, hogy valami megváltozott, valami már nem a régi. Sokan először öngyógyítással, szakkönyvekből akarják megoldani a problémát, de ez –az esetek legnagyobb százalékában- csak időpocsékolás. Hiszen nem személyre szabott terápiáról beszélünk ilyenkor, hanem eszenciákról, általános összefoglalókról.

Miért látná jobban egy szakember a problémát, amikor mi élünk benne? Miért tudna többet segíteni?

Egy hozzáértő szakértő – jelen esetben a szexológus szakértő – objektíven, függetlenül képes rálátni a szexuális problémára és a terápia segítségével megoldási lehetőséget kínál.

A leggyakoribb szexuális problémák, amikkel hozzám fordulnak:

  • Merevedési zavar
  • Pornó és / vagy önkielégítés függőség
  • Korai magömlés
  • Férfiúi önbecsülés elvesztése vagy a férfiszerep kialakulásának hiánya
  • Libidó hiány
  • A párkapcsolat válás előtt áll
  • „Leül” a párkapcsolat vagy viharfelhők jelennek meg a kapcsolatban
  • Gyermek születése utáni szexuális zavarok a párkapcsolatban

Először ki kell zárni a különböző testi betegségeket, így a terápia megkezdése előtt egy komplex kivizsgálás szükséges urológus, andrológus szakemberek segítségével. Ha ez megtörtént, akkor veszi kezdetét a közös munka egy un. dinamikus terápia segítségével. Ez azt jelenti, hogy egyénre (vagy párokra) szabott kezeléssel, folyamatos feladatokkal egy új viselkedésrepertoárt alakítunk ki, annak érdekében, hogy a szexualitás helyreálljon a kapcsolatban. Szerencsére a legtöbb szexuális probléma orvosolható, ha időben szakember segítségéhez fordulunk. Ez a terápia általában 9-10 alkalmat jelent, 2-3 hetenkénti találkozással.

A szerelem, a szexualitás az élet egyik legcsodálatosabb része. Emellett pedig azt gondolom, hogy a jó szexualitás a legjobb gyógyszer a világon. Önbizalmat, önbecsülést ad, javítja a kedélyállapotot, számos pozitív élettani hatása megfigyelhető. Ha pedig egy párkapcsolatban hiányzik a szexualitás, elsiklanak a párok egymás mellett, már nem fontosak az érintések, az intim környezet megteremtése, ha nem tudnak vágyakozva, vággyal tekinteni a kedvesükre, akkor az nagyon sok különböző egyéb problémákat is tud okozni a kapcsolatban. Természetes, hogy vannak hullámvölgyek, természetes, hogy például a gyermekvállalás időszakában szexuális problémák lépnek fel, de nem szabad hagyni, hogy ez a vágy nélküli helyzet állandósuljon. Időben kell hozzáértő segítséget kérni annak érdekében, hogy a kapcsolat, a családi béke megmaradjon és egy idő után a pár tagjai ne egy harmadik félnél keressenek vigaszt, hanem, együtt, közösen éljék meg a szerelmet, a szexualitást és a boldogságot újra és újra.

Akkor beszélünk harmonikus párkapcsolatról, ha a szexuális életünk rendben van. Ez nem azt jelenti, hogy életünk minden mozzanata a szexualitásról kell, hogy szóljon, de ha ez hiányzik, azt bizony nagyon megsínyli a párkapcsolat.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!