Aukciós történelmet írt egy Cartier-karkötő

cartier - aukcios rekord

Rekordot jelentő 1,34 millió dollárért cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház online árverésén a héten.

A francia ékszer- és óragyártó cég legendás Tutti Frutti-darabjai közé tartozó ékszer korábban egy amerikai magángyűjtemény részét képezte. A drágakövekkel kirakott színpompás karkötő leütési árát 600-800 ezer dollár közé becsülték az aukciót megelőzően.

“Elmondhatatlanul örülünk az eredménynek. Szinte biztosan ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha ékszerért fizettek egy kizárólag online elérhető aukción” – mondta Frank Everett, a New York-i Sotheby’s ékszerrészlegének alelnöke.

A keddi rekord az internetes ékszeraukciók új korszakának kezdetét jelentheti, hiszen az ékszereket kínáló online licitek példa nélküli bevételekkel zárultak a járványügyi korlátozásokkal kísért elmúlt hetekben.

Az otthonmaradásra kényszerült embereknek jócskán jut idejük az aukciósházak kínálatának feltérképezésére, ami az eladásokban is megmutatkozik. Az online aukciók ráadásul a jelek szerint vonzó alternatívát jelentenek a vásárlók új nemzedéke számára is: a licitálók 30 százaléka új regisztráló volt az aukciósháznál és ugyanekkora százalék volt közülük a 40 év alatti résztvevő.

(MTI)

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!