Pénzügyek

részvény - tőzsde - gazdaság - shortolás 2023

Mi lesz a tőzsdékkel Trump novemberi újraválasztása esetén?

Szinte borítékolható, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztáson ismét Joe Biden és Donald Trump csap majd össze egymással. Az amerikai gazdaságot és a tőzsdepiacot egyaránt megrengetheti, ha Trump másodszor is diadalmaskodik – márpedig az elemzők szerint érdemes felkészülni erre a forgatókönyvre.

napelem pályázat 2021

Új napelem pályázatot jelentett be a kormány

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.

arany - kereslet - 2021

A világ legnagyobb aranytartalékkal rendelkező országai

Habár a nemzeti valutáknak már egy jó ideje nincs szükségük aranyfedezetre, a világ legnagyobb gazdaságai még mindig komoly aranytartalékokkal rendelkeznek. De mely országokról is van szó, és miért éri meg nagy mennyiséget bespájzolni a sárga nemesfémből?

Európai Unió - Európai Bizottság - döntés

Ismét befagyaszthatják a Magyarországnak szánt uniós forrásokat

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn este zárt ajtók mögött úgy határozott, hogy beperli az Európai Bizottságot, amiért a testület tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd eurót a Magyarországnak járó 21,7 milliárd eurós kohéziós keretből.

Facebook - Meta - mesterséges intelligencia 2023

Gigantikus összeget bukott a Meta a Facebook leállása miatt

Március 5-én délután világszerte működésképtelenné vált a Meta több szolgáltatása, így a Facebook és a Messenger is. Az üzemzavar “csupán” két órán át tartott, de ennyi idő épp elegendő volt ahhoz, hogy Mark Zuckerberg cégbirodalma óriási vagyont veszítsen.

arany - kereslet - 2021

Történelmi csúcson az arany árfolyama

A legfontosabb nemesfém unciánkénti határidős jegyzése hétfőn 2126 dolláron állt. Történelmi rekord született, hiszen a jegyzések 1974-es létrehozása óta nem láthattunk példát hasonlóra.