Világpremier: egyszerre debütált a BMW Concept i4 tanulmányautó és az új BMW logó

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2020.03.04 | Sebesség | Olvasási idő: 3 perc
Világpremier: egyszerre debütált a BMW Concept i4 tanulmányautó és az új BMW logó

Mint ismert, idén minden 1000 fősnél nagyobb rendezvényt megtiltott a svájci kormányzat március közepéig, így a Genfi Autószalon is elmaradt – a BMW Concept i4 tanulmányautó és az új BMW logó világpremierjét viszont megtartották.

 

A BMW Group a fentiek tükrében úgy döntött, hogy nem mond le a genfi színpadra tervezett programsorozatról, és a BMW Concept i4 tanulmányautó világpremierjével egybekötött sajtótájékoztatóját a virtuális térben, az eredetileg tervezett időpontban tartotta meg Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke:

Első tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé modellje bemutatásával a BMW Group új fejezetet nyit évszázados történetében. A BMW Concept i4 tanulmányautó a bajor prémiumgyártó portfóliójának középpontjába emeli az elektromos mobilitást és a vezetés élményének új korszakát.

A koncepció a müncheni központú vállalatcsoport első zéró emissziójú, prémium minőségű közép-méretosztálybeli modellje, a 2021-ben érkező BMW i4 formanyelvét vetíti előre. A BMW által fémjelzett menetdinamika egyszerre modern és elegáns kupéformával, valamint a négyajtós Gran Coupé karosszériaváltozat tágas helykínálatával és páratlan funkcionalitásával egyesül – mindez károsanyag-kibocsátás nélkül.

„A modell formanyelve egyszerre dinamikus, letisztult és elegáns. Röviden: a tökéletes BMW, zéró emisszióval” – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. A hajtáslánc magával ragadó teljesítményadatai közül a 600 kilométer tisztán elektromos hatótávolság, az 530 lóerő maximális teljesítmény, a 4,0 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás és a 200 km/órát meghaladó végsebesség is kitűnik, miközben a számok közel sem adják vissza a BMW Concept i4 tanulmányautó nyújtotta vezetési élményt.

Az új arculat első lépései

BMW logó történelem

A bajor prémiumgyártó a BMW Concept i4 tanulmányautó világpremierjével leplezte le egyúttal új arculatát is. A koncepción első ízben jelenik meg az átlátszó dizájn szerint megtervezett, kétdimenziós márkaembléma, ami nyitottságot, tisztaságot és transzparenciát szimbolizál, emellett pedig még nagyobb teret enged a Frozen Light Copper karosszériafényezésnek. Az új megjelenés a jövő mobilitását jelképezi és a gyártó szerint sokkal közelebb áll az új generáció igényeihez, ízléséhez. A BMW legutóbb 1997-ben módosította emblémáját.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!