Cybunker néven alternatív garázst kapott a Tesla Cybertruck

Cybunker - Tesla Cybertruck

A Tesla legújabb terepjárója(?), tankja(?), guruló konzervdoboza(?) nemcsak, hogy sok port kavart a nemzetközi közvéleményben, de megihlette az internet népét, aminek eredményeként rengeteg vicces és ötletes mém készült róla.

A kreatív szakma kicsit komolyabban vette a hírt, és valódi javaslatokkal rukkolt elő. A New York-i LARS BÜRO azoknak az újdonsült Tesla Cybertruck tulajdonosoknak segít, akik ugyan már kifizették a járgányukat, de nem tudják még, hol fogják tárolni azt. A dilemmát a ‘Cybunker’ nevű alternatív garázzsal oldották meg.

A teljesen önálló Cybunkert a LARS BÜRO tervezői strapabíró acélból és golyóálló – bár az éles bemutatón aztán ki tudja, mi történik – üvegből álmodták meg, hogy ne csak otthont adjon az új elektromos terepjárónak, de külsejében is emlékeztessen a Tesla Cybertruckra, miközben erőt és ellenálló képességet sugároz. A több mint 160 négyzetméteres garázs elrendezését tetszés szerint lehet alakítani, így bármilyen funkciót képes ellátni, lehet belőle apartman, óvóhely, raktár vagy kereskedelmi célokra is használható helyiség. Miközben a maximális biztonságot garantálja, az építményből panorámás kilátás nyílik a környezetre a golyóálló üveggel bélelt oldalsó ablakokon keresztül, emellett a tetőablakok juttatnak további fényt a térbe.

Két összecsukható kapu enged bejutást az 55,7 négyzetméteres raktárba, ahol szinte bármilyen felszerelést lehet tárolni, illetve két pickup is kényelmesen elfér itt, amikkel a hagyományos garázsokban bajosan lenne megoldható a parkolás. Hogy a szélsőségesebb vagy ellenséges környezet se jelentsen problémát, a garázs felszerelhető úgy is, hogy légzsilipként működjön, lehetővé téve a biztonságos átmenetet a külső és a belső tér között.

„A Cybunker alapja egy infrastrukturális alaplap, amely az egység minden közmű- és számítógépes rendszerét, a tartályokat, a szivattyúkat, valamint egy akkumulátort foglal magába, amely a tetőn található napelemek generált energiát tárolja” – magyarázta a tervező ügynökség hozzátéve, hogy „Akár a legeldugottabb helyszínen állítják fel, akár városi környezetben szolgál egyfajta férfibarlangként, a Cybunker garantálja a sokoldalú és jövőbiztos rendszert, amely a legzordabb körülmények között is megállja a helyét.”

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!