cikkek a tagben

hegymászás


Klein Dávid - Suhajda Szilárd 2020

A Zajo Dhaulagiri Expedíció 2021 célja a 8167 méter magas Viharok hegyeként is emlegetett, Dhaulagiri hegycsúcs elérése oxigénpalack és teherhordók nélkül.

Klein Dávid - Suhajda Szilárd 2020

Klein Dávid és Suhajda Szilárd ezúttal is “tiszta eszközökkel”, mesterséges oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül próbál majd feljutni a csúcsra.

Varga Csaba

Varga Csaba 2013 óta vesz részt magashegyi expedíciókon, ez idő alatt a világ tizennégy, nyolcezer méternél magasabb hegye közül négyet mászott meg oxigénpalack használata nélkül.

Varga Csaba

Ő lehet az első magyar, akinek sikerül pótlólagos oxigén nélkül megmásznia a világ legmagasabb, 8848 méter magas hegyét a “Tisztán” Magyar Everest Expedícióban.

Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd és Klein Dávid márciusban jelentették be, hogy ezúttal a 8611 méteres K2 csúcsára szeretnék feljuttatni a magyar zászlót oxigénpalack és teherhordók nélkül. Július elején már beszámoltunk a hírről, hogy a magyar hegymászók bravúros teljesítményükkel a serpa mászókat is meglepték, amikor azután, hogy a helyszínen lévő expedíciók közül elsőként töltöttek idén két éjszakát 6000 …

K2 - Klein Dávid - Suhajda Szilárd

Zuhanysátor vödörrel, áramvadászat napelemmel, inhalálás kamillateával, vízhordás a gleccserfolyóból és a nap lezárásaként esténként egy kis Agymenők.