háború

Oroszország - Ukrajna - szakadár népköztársaságok

5 konfliktuszóna, ahol bármelyik pillanatban kitörhet egy háború

Az utóbbi két során a világ számos részén robbantak ki fegyveres konfliktusok és diplomáciai feszültségek. Két évvel ezelőtt Oroszország indított támadást Ukrajna ellen, idén októberben Izraelt érte történelmi jelentőségű támadás, kiújult az azeri-örmény konfliktus, a sort pedig még hosszan lehetne sorolni.

Izrael - Gaza - háború - világ 2023

A világgazdaságot is veszélybe sodorhatja az izraeli háború

A világkereskedelem egyébként is válságidőszakát éli. A kereslet csökkenése immáron világviszonylatban is érzékelhető, és a változás a WTO aktuális előrejelzéseiben is egyértelműen megmutatkozik: noha tavasszal még a világkereskdelem 1,7 százalékos bővülésére számítottak, ma már a jóval óvatosabb, 0,8 százalékos becsléssel kalkulálnak.

gazdaság - pénzügyek - magyarok - külföldi bank - online férfimagazin

Világszerte milliókat érint a pénzügyi szorongás

A jelenség egyáltalán nem új, ám az utóbbi években egyre riasztóbb méreteket öltő inflációs válság hatására súlyos tömegeken uralkodott el a félelem, a stressz és a rossz közérzet, hiszen úgy érzik, a pénzük lassan elértéktelenedik

Lior Raz - Fauda - Netflix - Izrael 2023

A Fauda sztárja is csatlakozott az izraeli mentőcsapathoz

Lior Raz, a Netflix nagysikerű, Fauda című sorozatának főszereplője is csatlakozott az izraeli mentőcsapathoz – derül ki a közösségi média oldalain közzétett videóból, amelyben társaival együtt két családot segítenek kimenekíteni a bombázás alatt álló Szdetor városából.

Izrael - Gaza - háború - világ 2023

Az izraeli háború új fejezetet nyithat a Közel-Kelet történetében

Ahogy az előre várható volt, a válaszcsapás sem maradt el: Izrael Gázában vágott vissza, az eredmény több száz halott – a sebesültek száma ezres nagyságrendű -, egyes elemzők pedig azt sem tartják kizártnak, hogy a mostani konfliktus egy hosszú és véres háború előjátéka lehet. Mit hozhat a folytatás?