Bajuszturizmus

bajuszturizmus

 
A férfi szépségápolás témakörében a borotválkozás az, amivel kapcsolatban a legtöbb kérdés merül fel:
Kell-e egyáltalán borotválkozni? Minek, ha úgyis csak teher mindenki számára. Milyen eszközt használjunk? Válasszunk villanyborotvát vagy inkább maradjunk a hagyományos borotváknál? Milyen trendet kövessünk? Bajusz, szakáll vagy borosta?
A kérdések száma szinte végtelen, most azonban egy, itthon még keveset hallott téma következik. Hajbeültetésről sok helyen lehet olvasni, de mi a helyzet a bajuszbeültetéssel? A gyér arcszőrzet ugyanúgy problémát jelenthet sok férfi számára, mint a hajhullás. Ha pedig létezik hajbeültetés, akkor miért ne lehetne a megritkult arcszőrzetet is pótolni?
BajuszA Közel-Keleten az ápolt, erős arcszőrzet a hatalom, a férfiasság, a társadalmi rang és a bölcsesség jelképe, emellett politikai jelentéssel is bír. Éppen ezért hajlandóak tetemes összegeket áldozni erre a plasztikai beavatkozásra azok a férfiak, akiknek bajusza ritka és jelentéktelen.
A bajusz beültetés az un. FUE (Fullicular Unit Extraction) technikával történik. Az eljáráshoz csak helyi érzéstelenítést alkalmaznak, a páciens pedig másnap már haza is mehet. A beavatkozást követő 15 napban nem ajánlott a borotválkozás, az eredmény pedig 6 hónap elteltével lesz látható. Az arcszőrzet beültetés a 30 és 50 év közötti férfiak körében a legelterjedtebb, ára pedig kb. $7,000.
A közel-keleti férfiak tömegesen utaznak Törökországba azért, hogy orvosi kés alá feküdjenek. Egyes utazási irodák ezt a lehetőséget kihasználva „bajuszturizmust” is kínálnak csomagajánlatként, így a műtétet városnézéssel is össze lehet kötni. Sokan konkrét elképzeléssel keresik fel a plasztikai sebészeket, azt szeretnék, hogy bajuszuk hasonlítson a hírességekére Ibrahim Tatlises, (színész, énekes) is egy ilyen népszerű bajusszal büszkélkedhet, így képét sokan magukkal viszik mintaként.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!