Amerikát félelemmel tölti el a TikTok növekvő befolyása

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2023.10.01 | Tech | Olvasási idő: 2 perc
Amerikát félelemmel tölti el a TikTok növekvő befolyása

A TikTok ByteDance nevű anyacégének kulcsemberei egymás után helyezik át székhelyüket Kínából az Egyesült Államokba, Amerika pedig fokozódó félelemmel szemléli a folyamatot.

Kínából az Amerikai Egyesült Államokba költöznek a TikTok ByteDance nevű anyacégének vezetői. Az amerikaiak szerint az aggasztó folyamat egyértelműen azt bizonyítja, hogy a kínai vállalat nagyobb befolyásra akar szert tenni az USA-ban – számolt be róla a The Wall Street Journal.

A TikTok már az elmúlt években is arra összpontosított, hogy meggyőzze az amerikai törvényhozókat: a videómegosztó a kínai székhelyű anyacégtől függetlenül is működhet az Egyesült Államokban.

Ám a közelmúltban történt személyi mozgások hatására egyes alkalmazottak hangot adtak növekvő kétségeiknek. A TikTok amerikai alkalmazottai több szervezeten belüli kérdést fogalmaztak meg a ByteDance-től frissen érkezett vállalati kulcsemberek mozgásával kapcsolatosan.

A folyamat egyébként 2023 elején vette kezdetét. A hírek szerint a ByteDance-től érkező vezetők a TikTok hirdetési üzletágának, monetizációjának, üzleti marketingjének, humán erőforrásainak és e-kereskedelmi kezdeményezésekkel kapcsolatos termékeinek felügyeletét vállalták. Sokan vannak köztük olyanok is, akik Pekingből hoztak magukkal szakembereket.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!