Mostantól akár beszélgethetsz is a ChatGPT-vel

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2023.09.26 | Tech | Olvasási idő: 2 perc
Mostantól akár beszélgethetsz is a ChatGPT-vel

Újabb jelentős mérföldkőhöz ért a ChatGPT, a jövőben akár beszélgetni is lehet a mesterséges intelligencia-alapú chatbottal – jelentette be a ChatGPT mögött álló vállalat, az Open AI.

A hétfőn bejelentett új funkció hasonlóan működik ahhoz, ahogy azt a felhasználók már megszokhatták az Amazon Alexája vagy az Apple Sirije esetében.

A ChatGPT hangalapú új funkcióját egy új szöveg-hang modell hajtja, amely képes emberi hangot generálni pusztán szövegből és néhány másodpercnyi hangmintából – áll az OpenAI blogbejegyzésében.

A cég hozzátette, hogy a fejlesztések során szinkronszínészekkel működtek együtt és öt különböző hangszínt implementáltak, amelyeket a chatbot animálásához lehet használni. Az OpenAI továbbá hétfőn bejelentette, hogy bevezeti azt a funkciót is, amellyel a bot képek alapján képes válaszolni. Például a hűtő tartalmát lefényképezve a ChatGPT segíthet összeállítani egy menüt azokból az összetevőkből, amiket a felhasználó otthon talál – írják.

Az új funkciók két héten belül érkeznek és a ChatGPT Plus, illetve Enterprise ügyfelek részére lesznek elérhetőek. A ChatGPT Plus szolgáltatás havi 20 dollárba kerül, míg az Enterprise szolgáltatást jelenleg csak üzleti ügyfeleknek kínálják.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!