Cristiano Ronaldo úgy érzi, a Manchester United elárulta

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2022.11.14 | Sport | Olvasási idő: 3 perc
Cristiano Ronaldo úgy érzi, a Manchester United elárulta

Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál válogatott játékosa úgy érzi, klubja elárulta és kénytelen lesz elhagyni a csapatot.

Ronaldo 2021 augusztusában, kétéves szerződéssel igazolt a Manchester Unitedhez a Juventustól, hogy visszatérjen a klubhoz, ahol 2003 és 2009 között nyolc jelentős trófeát nyert. Az MU támadóját a TalkTV kérdezte többek között arról, hogy milyen most a viszonya a klub vezetőségével, illetve, hogy fentről gyakorolnak-e rá nyomást az esetleges távozást illetően.

„Igen, nem csak az edző (Erik ten Hag – a szerk.), hanem rajta kívül két-három magasabb beosztásban lévő ember a klubnál. Elárulva éreztem magam”

– mondta Ronaldo. A múlt hónapban nagy visszhangot váltott ki az incidens, amikor a Manchester United Tottenham elleni mérkőzésén Cristiano Ronaldo ismét a kispadon kezdett, miután pedig biztossá vált, Erik ten Hag nem fogja becserélni, az ötszörös aranylabdás labdarúgó még a lefújás előtt levonult az öltözőbe. A klub arra hivatkozva, hogy Ronaldo nem csapatjátékos, hivatalos közleményben bejelentette, nem nevezi Cristiano Ronaldót a soron következő, Chelsea elleni Premier League-mérkőzésre.

A 37 éves támadó, aki Portugália kapitánya lesz a katari labdarúgó-világbajnokságon elmondta, nem tiszteli a vezetőedzőt, amiért ő sem kapja meg a megfelelő tiszteletet.

Ronaldo azt is elmondta, hogy a Manchester United nem támogatta őt, amikor júliusban elvesztette egyik gyermekét. Elmondása szerint a klub kételkedett benne, és az empátia teljes hiányát mutatta, amikor nem érkezett meg időben a szezon előtti edzésre.

„Úgy gondolom, hogy a rajongóknak tudniuk kell az igazságot” – mondta. „A legjobbat akarom a klubnak. Ezért jöttem a Manchester Unitedhez, de vannak olyan dolgok, amelyek nem segítik, hogy a csapat elérje a legmagasabb szintet. Egy ilyen dimenziójú klubnak szerintem Premier League élén kellene állnia” – tette hozzá.

Ronaldo először a United korábbi menedzsere, Alex Ferguson vezetése alatt játszott az Old Traffordon, aki 2013-ban vonult vissza. A portugál szerint Ferguson osztja véleményét a klubról.

„A haladás nulla volt, amióta Sir Alex Ferguson távozott, nem láttam fejlődést a klubban. Semmi sem változott” – mondta Ronaldo. „Ő mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton jár, amelyet megérdemelne. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja észrevenni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!