Vajon Christian Eriksen megállíthatja a Manchester United lejtmenetét?

Christian Eriksen újra formában

Christian Eriksen is a nyáron ingyen igazolható labdarúgók táborát erősíti, így nem csoda, hogy több nagy klub is bejelentette érdeklődését a dán játékos iránt.

Habár a Tottenham Hotspur más prioritásokra fókuszál, a Brantford – ahol Christian Eriksen az elmúlt hat hónapot töltötte -, felajánlotta a sportolónak a hosszabbítást, de a 30 éves sportoló számára talán a Manchester United a legizgalmasabb lehetőség pályafutása folytatására.

Erik Ten Hag, a Manchester United új menedzsere bejelentette, szívesen látná az Old Traffordon az egykori Ajax-növendéket.

Egyértelmű, hogy a Vörös Ördögök egy újabb átmeneti időszakon mennek keresztül, hiszen olyan tapasztalt játékosoktól búcsúznak, mint Juan Mata, Paul Pogba, Edinson Cavani, Nemanja Matic vagy éppen Jesse Lingard, ami megnyitja a kaput a nyár jelentős átigazolásai előtt.

A Manchester United két kiemelt célpontja az FC Barcelona közel 87,5 millió eurós középpályása, Frenkie de Jong, valamint a szabadon igazolható Eriksen. Ten Hag úgy véli, mindkét játékos elengedhetetlen az újrahúzott Manchester United csapatához, és óriási szerepet fognak játszani abban, hogy az Old Traffordon megfordítsák a lejtmenetet.

Főleg Lingard és Mata távozásával a Manchester Unitednek nagy szüksége van Bruno Fernandes versenytársára, amit Eriksen természetesen biztosítana. Sok minden fog Ten Hag formációja és az általa használt rendszeren múlni, de Eriksen sokféle poszton bevethető lenne mind a támadó területeken, mind a középpályán.

Ahogy a Brentfordnál is látni lehetett a Premier League-szezon végén, Eriksen az utolsó meccsen rendszeresen megmutatta, mekkora veszélyt jelent az ellenfélre nézve. Amikor a Brentford májusban ellátogatott az Old Traffordra, Eriksen kitűnt a pályán. Habár a csapat 3-0-ra kikapott, a dánok válogatott játékosának számos lehetősége volt arra, hogy megmutassa képességeit a 90 perc során.

Arra persze nincs garancia, hogy Eriksen végül úgy dönt, északra költözik Manchesterbe, ahelyett, hogy Londonban maradna a Brentfordnál. A Manchester United korábbi vezetőségének már volt egy kétségbeesett próbálkozása arra, hogy Eriksent az Old Traffordra csábítsa, amikor egyértelmű lett, hogy a Spurs hajlandó elengedni a középpályást, de Daniel Levy megnehezítette a tárgyalásokat, Eriksen pedig végül az Inter Milannál kötött ki.

Egy Eriksenhez hasonló képességű és mentalitású játékos logikus választás lenne a pályán és azon kívül is, amire a holland edzőnek biztosan szüksége van az első szezonban. Egy biztos, az idő előbb vagy utóbb eldönti, hogy a Vörös Ördögök végre találnak-e egy olyan játékost, akit évek óta üldöznek, de a szurkolók biztosak lehetnek abban, hogy mozgalmas nyár áll előttük.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!