A legmenőbb karácsonyi zokni, amit valaha láttál!

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2019.11.22 | Stílus | Olvasási idő: 3 perc
A legmenőbb karácsonyi zokni, amit valaha láttál!

Limitált kiadású karácsonyi zoknival rukkolt elő az Amigos Alapítvány az ünnepekre, amelynek megvásárlásával kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulását támogatod. Egy zokni, aminek sosem vész el a párja. Hogyan lehetséges ez?

A zokni titka ugyanis az, hogy az egyszeri, minimum 4000 forintos támogatás után rögtön két pár zokni jár: az egyik a támogatónál marad, a másikkal pedig meg lehet lepni valakit.

“A zokniknak sokszor elveszik a párja. De az adományoZokni-val ez sosem fordulhat elő. Az adományoZokni egyik párját a számodra legkülönlegesebb személynek ajándékozhatod. Ne a zokni párjára vigyázz, azt úgyis megeszi a mosógépszörny. Vigyázz inkább arra, aki fontos neked. Így nem fogod elveszíteni az adományoZokni párodat.” – szól a felhívás az Amigos Alapítvány Facebook oldalán.
Amigos - karácsonyi zokni
Hogyan indult az Amigos Alapítvány?

Amikor Fábián Sára kilencévesen egy évre kórházba került, az élmény örökre megváloztatta az életét és gondolkodásmódját. Felépülése után csak arra tudott gondolni: hogyan adhatná át azt a motivációt és támogatást a többi beteg gyereknek, amivel őt a szerettei elhalmozták?

Több mint tíz évvel később, egy családi vacsora közben kezdett el alakulni a nagy terv: bár nem lett orvos, de még így is gyógyíthat. Azok, akik a magány és motiválatlanság leküzdésében segítenek egy betegnek, közvetve fizikai erőnlétük erősödéséhez is hozzájárulnak. Persze ekkor még sok volt a kérdőjel, Sára mégis úgy döntött, összeül pár barátjával, és felvázolja nekik ötletét: kinek lenne kedve tanulni és játszani olyan gyerekkekkel, akik családja, szeretteik, tanítóik nem tudnak mellettük lenni? Mivel barátai is ugyanúgy lelkesedtek az ötletért, elindult a szervezés.

2015 tavaszán hosszú szervezés és emailezés után, a kórházigazgató és kórházpedagógusok segítségével elindulhatott a kezdeményezés: tizenegyük felváltva kezdett járni a Tűzoltó utcai gyermekklinikára. A terv egyszerű volt: kicsit tanulni, beszélgetni, „haverkodni”, innen jött a név is: Amigos, vagyis barátok, hogy a gyerekek érezzék, még a legnehezebb időkben is mellettük áll valaki, aki ismeretlenül is meg akarja őket ismerni. Egy jó barát, összekötő kapocs a kórházak sokszor fojtogató, lelombozó légköre, és a „kinti” világ között. Hogy érezhessék: attól még, hogy itt vannak, ők is „normális” kisgyerekek, nevetni, tanulni, játszani akarnak, és igenis, túljutnak a nehézségeken! A pozitív visszajelzések pedig minden elképzelést felülmúlnak.

Az Amigók azok a hétköznapi hősök, akik szabadidejükben nyelveket tanítanak, játszanak, barátkoznak és legfőképp erőt és motivációt adnak a kórházban fekvő beteg gyermekek számára. Budapesten immáron 6 kórházban, a főváros mellett pedig Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen összesen 149 Amigo csal mosolyt hétről-hétre a gyerekek arcára.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!