Csányi: várhatóan egy milliárd euró körül lesz az OTP idei nyeresége

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2018.11.21 | Üzlet & Siker | Olvasási idő: 2 perc
Csányi: várhatóan egy milliárd euró körül lesz az OTP idei nyeresége

Tegnap nyitott meg az OTP legújabb, innovációs bankfiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban. Az új innovációs fiók készpénzmentes, teljesen új, digitális megoldásokat nyújt tabletekkel, okos ATM-ekkel felszerelve. A bank az ügyfelek ötleteit is várja, mivel ez a fiók mintául szolgál majd az új innovációs egységek létrehozásakor.

Csányi Sándor a megnyitón elmondta, hogy az Euromoney szaklap először választotta a régió bankjának az OTP-t, egyúttal az Európai Bankhatóság és az Európai Központi Bank által végzett stressz-teszten a pénzintézet a 9. helyen végzett, ami azt jelzi, hogy az OTP csoport tőkeerős bank. A MasterCard versenyén ismét az Év bankja lett a hitelintézet, emellett a 2018. leginnovatívabb bankja címet is elnyerte. A csoport idei első háromnegyed éves gyorsjelentése is alátámasztotta, hogy kiugró eredmény várható az idén, majd az elnök-vezérigazgató hozzátette: „Minden esély megvan az egy milliárd euró körüli idei nyereségre, mert azokban az országokban, ahol az OTP-csoport tevékenykedik, idén mindenütt gazdasági növekedés tapasztalható.”

Az OTP már 3 éve elindította digitális fejlesztéseit, ennek eredményeként 38 jelentős és 70 kisebb fejlesztés zajlott a bankban. Az ügyfelek minden ötödik személyi hitelt digitálisan igénylik, és az elektronikus aláírást mintegy 1,1 millió ügyfelük használja. A digitalizáció miatt nincs szükség a fiókok számának jelentős csökkentésére, a fiókok működésekor azonban előtérbe kerülnek a tanácsadói jellegű szolgáltatások. Az innovatív fiók kiépítése hozzávetőleg 400 millió forintba került- mondta el Csányi Sándor az MTI kérdésére.

Az OTP jövőbeli céljai között szerepel a banki innovációs vezető szerep megtartása, amelynek része, hogy a fiókok papír- és készpénzmentesek legyenek.

(Forrás, kép: MTI/Balogh Zoltán)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!