Tűzveszély miatt hívják vissza az Audi e-tront, de itthon nincs ok az aggodalomra

Röviddel a forgalmazás megkezdése után már vissza is hívják az Audi e-tron modelleket a márkaszervizbe: tömítetlenségi probléma okozhat rövidzárlatot, egyes esetekben akár tüzet a német villanyautóban.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 211
    Shares

hirdetés

Audi e-tron

Az Audi első tisztán elektromos modellje, az e-tron nem csak a márka reménysége a Tesla elleni harcban, hanem az átlagos flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási kvóta elérésében is fontos szerepet szánnak neki. A villany-SUV életciklusának kezdetén – de úgy tűnik még épp időben -, egy jelentős hiányosságot találtak a szakemberek.

hirdetés
hirdetés

Az Audi e-Tron 55 quattro modellváltozatának első szériáját a világ minden pontján visszahívják, ugyanis egy tömítetlenségi problémát fedeztek fel az akkumulátor közelében. Egy alacsony feszültségű kábel átvezetése mentén elméletileg előfordulhat, hogy víz szivárog a lítium-ion akkumulátorba, amelyet a műszerfalon a narancs színű akkumulátor-hibajelzés kigyulladása, és a gyorstöltési funkció azonnali tiltása követ.

A gyártó azt javasolja, hogy amennyiben ilyet tapasztalnak a tulajdonosok, az e-tront mindenképpen a szabadban parkolják le, ne töltsék fel, és hívjanak trélert az elszállításhoz. A márkaszervizekbe szállított járműveken haladéktalanul elvégzik a szükséges javításokat. Azok számára, akiknél nem jelentkezett a hiba, de nem szeretnék a felülvizsgálatig használni az autójukat, az Audi autószállítót küld, és díjmentesen juttatja el a műhelybe az autót.

Az akkumulátorba behatoló víz rövidzárlatot, legrosszabb esetben pedig tüzet is okozhat, bár ennek az esélye a gyár közlemény szerint rendkívül alacsony.

hirdetés

A visszahívási akcióban összesen 1650 már legyártott, és ügyfeleknek átadott Audi e-tron érintett, azonban a magyar vásárlóknak nem kell aggódniuk. A forgalmazó nyilatkozata szerint:

“A nemzetközi és hazai sajtóban az Audi e-tron június elején meghirdetett visszahívási akciójáról megjelent hírek kapcsán fontos kiemelni, hogy a visszahívás csak az idei év 11. hetéig legyártott autókat érinti. Tekintettel arra, hogy az e-tron kiszállítása hazai ügyfeleknek csak az ezt követő időszakban gyártott autókkal történik, a visszahívásban érintett Audi e-tron nincs magyarországi vásárló használatában.”

Audi e-tron
e-tron akkumulátorok az Audi brüsszeli összeszerelő üzemében

hirdetés
hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 211
    Shares
Előző cikk London után Budapestre is megérkezett a világ egyik legmodernebb látásjavító lézerkezelése
Következő cikk Újabb részletek derültek ki a babaváró hitelről