A feltekerhető tévé, ami újraértelmezi a teret

A technológia és a térdizájn találkozását testesíti meg az LG Electronics és a Foster + Partners közös művészeti installációja, amely a milánói dizájnhéten az LG SIGNATURE OLED TV R főszereplésével mutatkozott be. hirdetés hirdetés Az először a 2019-es CES-en debütált, feltekerhető LG OLED TV igazi látványosság, amely újraértelmezi a televízió és a beltér kapcsolatát. A …

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 15
    Shares

hirdetés

LG feltekerhető TV

A technológia és a térdizájn találkozását testesíti meg az LG Electronics és a Foster + Partners közös művészeti installációja, amely a milánói dizájnhéten az LG SIGNATURE OLED TV R főszereplésével mutatkozott be.

hirdetés
hirdetés

Az először a 2019-es CES-en debütált, feltekerhető LG OLED TV igazi látványosság, amely újraértelmezi a televízió és a beltér kapcsolatát. A termék dizájnfilozófiája (a kijelző csak akkor jelenik meg, amikor ténylegesen szükség van rá) új szintre emeli az egységes enteriőr fogalmát, és lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk a “falak uralmától”. A neves brit építészeti dizájncég, a Foster + Partners az LG-vel közösen fejlesztette a feltekerhető televíziót, szorosan együttműködve a termék formatervének, valamint egyes belső mechanikai megoldásainak kialakítása során.

A tér újraértelmezése elnevezésű installáció a fény, a technológia és a dizájn határterülteinek ötvözésével háromdimenziós módon szemlélteti a belső tér új lehetőségeit egy olyan technológia bevonásával, amely egyetlen gombnyomásra vált alakot. Az LG végtelen kontrasztot és természetes színvisszaadást kínáló OLED kijelzőtechnológiájával és a Dolby Atmos valósághű hangzásvilágával a feltekerhető televízió új, magával ragadó audiovizuális élményt kínál a nézőknek.

A kiállítótér — amely egyben egy művészeti galériát és egy lakást is megtestesít — jól szemlélteti, hogy az LG futurisztikus televíziója hogyan alakítja át nagyképernyős házimozi-helyiséggé a nappalit bekapcsolt állapotban, majd ugyanez a készülék kikapcsolva hogyan válik kortárs művészeti alkotássá a szálcsiszolt alumínium házba rejtve. A fény, amely finoman átszűrődik az installáció ablakszerű kivágásain azt szemlélteti, miként változtatja pozícióját a Nap és hogyan járja be a szobát a fénye, így érzékeltetve az idő múlását. Az installáció azt is szimbolizálja, hogyan alkalmazkodik az élet ritmusához az LG technológiája: a fényes és hangos környezetben a televízió képernyője teljes valójában feltárul, ám újra eltűnik, amikor a fények elhalványulnak és a hangok is megfakulnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 15
    Shares
Előző cikk 5 váratlan dolog, amin fiatal szülőként akár a házasságod is múlhat
Következő cikk Egy Bullitt Mustangot kapott Dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó