cikkek a tagben

művészet


Banksy megerősítette, hogy a tüsszentő hölgy valóban az ő alkotása

Tovább olvasom

Minden idők legnagyobb Bruegel-kiállítása Bécsben

Tovább olvasom

Műgyűjtés - szenvedély - 2021

A műtárgypiaci tendenciák azt mutatják, hogy az elmúlt egy évben új vásárlói réteg kezdett érdeklődni a műkincsek iránt.

Gustav Klimt - Nő legyezővel

A kép szerepel a röviddel a festő 1918-as halála után a műterméről készített fényképen, utoljára pedig 1920-ban volt látható az osztrák fővárosban.

Banksy elégetett kép

A 254 éves aukciósház, a Christie’s a múlt hónapban tartotta meg történetének első, kizárólag digitális művekből – a Beeple művésznéven is ismert Mike Winkelmann alkotásaiból – rendezett árverését

Banksy - 2020 - Nottingham

Kivágták a falból és elszállították szerdán azt a Banksy-képet, amelyet a világhírű utcaművész egy nottinghami ház tégla falára festett.

van gogh - 2021 aukció

Árverésre bocsátja március elején a Christie’s aukciósház Vincent van Gogh La Mousmé című rajzát, amely akár 10 millió dollárért is elkelhet az online aukción.

Müpa karácsony

“Az elmúlt időszak kihívásokkal teli hetei után idén talán még fontosabbak a művészettel teli, felemelő, reményt adó pillanatok.”

Munkácsy Mihály - Virág Judit Galéria - 2020

A téli aukció egyik legnagyobb szenzációja Munkácsy Mihály Naplemente című műve. Az 50 millió forintos kikiáltási árról induló impresszionisztikus tájkép kivételes kvalitásai miatt a Munkácsy-életmű egyik legfontosabb alkotásának tekinthető, azonban több mint 100 évig semmit sem tudtak róla a művészettörténészek, Amerikában lappangott.