lakáshitel

lakásfelújítási támogatás elutasítás után

Jól járt, aki kivárt a lakáshitellel

A januártól élő új kamatplafon alapján legfeljebb 7,3 százalékos THM-mel kínált lakáshitelek törlesztőrészletei több tízezer forinttal alacsonyabbak, mint a kamatplafon előtti, október eleji jelzálogkölcsönöké.

ingatlan - zöld hitel 2023

Nagyot hajrázott a hitelpiac év végén

A támogatott hitelek szerepének felértékelődése, az erősödő lakástakarékpénztári piac, az önkéntes kamatplafon, és a nagy népszerűségnek örvendő állampapírok jellemezték legjobban az idei évet és jelentettek igazi mérföldkövet 2023-ban, a változások pedig új lendületet hozhatnak 2024-ben az ingatlan- és hitelpiacon a szakértői várakozások szerint.

ingatlan - ingatlanpiac 2023

Lakáshitel a kamatplafon alatt

Nem kell megvárni az ügyfeleknek 2024-et, megvan az első bank, amelyik már most a januári 7,3 százalékos kamatplafon alá vitte a lakáshitelét. A példája ragadós lehet, a nagy kérdés azonban az, hogy a jövő év elejétől is lesz-e még 1 százalékkal a kamatplafon alatt kínált jelzálogkölcsön a piacon.

ingatlan - zöld hitel 2023

Decemberben még lejjebb mehet a lakáshitel kamatplafon

Máris faragnak fél százalékot az október közepe óta alkalmazott önkéntes hitelkamatplafonból a bankok. Ez azonban csak a vállalati hitelekre vonatkozik. Ha azonban a jegybank folytatja a kamatvágásait, decemberben a lakáshitelek kamatplafonja is lejjebb mehet a jelenlegi 8,5 százalékos THM-ről.