Izrael

Fauda - Gáza - sérülés - Izrael - világ - online férfimagazin

Súlyosan megsérült a Fauda sztárja Gázában

Tavaly októberben számoltunk be róla, hogy a Fauda című sorozat sztárja, a 35 éves Idan Amedi is csatlakozott az izraeli mentőcsapatokhoz. Miután novemberben a sorozat egy másik munkatársa életét vesztette a harcok során, most Amediről érkeztek aggodalomra okot adó hírek.

Lior Raz - Fauda - Netflix - Izrael 2023

Megölték a Fauda egyik kulcsemberét Gázában

Lior Raz, a Netflix nagysikerű, Fauda című sorozatának főszereplője számolt be a szomorú hírről, miszerint öt izraeli katona, köztük Matan Meir, a sorozat gyártásvezetője meghalt, miközben fegyvereket próbáltak hatástalanítani egy aláaknázott mecsetben.

Izrael - Gaza - háború - világ 2023

A terv, ami azonnal véget vethet a gázai háborúnak

Ha Izrael erőszakos eszközökkel próbálja meg térdre kényszeríteni a Hamászt, a háború még hosszú évekig elhúzódhat, miközben izraeli katonák tömegei és palesztin civilek halnak meg. Létezik azonban egy kompromisszumos megoldás, mellyel lényegében pontot is tehetnének a konfliktus végére – ráadásul viszonylag gyorsan.

Izrael - Gaza - háború - világ 2023

A világgazdaságot is veszélybe sodorhatja az izraeli háború

A világkereskedelem egyébként is válságidőszakát éli. A kereslet csökkenése immáron világviszonylatban is érzékelhető, és a változás a WTO aktuális előrejelzéseiben is egyértelműen megmutatkozik: noha tavasszal még a világkereskdelem 1,7 százalékos bővülésére számítottak, ma már a jóval óvatosabb, 0,8 százalékos becsléssel kalkulálnak.

Lior Raz - Fauda - Netflix - Izrael 2023

A Fauda sztárja is csatlakozott az izraeli mentőcsapathoz

Lior Raz, a Netflix nagysikerű, Fauda című sorozatának főszereplője is csatlakozott az izraeli mentőcsapathoz – derül ki a közösségi média oldalain közzétett videóból, amelyben társaival együtt két családot segítenek kimenekíteni a bombázás alatt álló Szdetor városából.

Izrael - vaskupola - háború 2023

Hogyan működik Izrael pajzsa, a Vaskupola?

Az utóbbi napokban ismét egyre többet hallunk az izraeli Vaskupoláról: a rakétavédelmi légelhárító rendszer feladata, hogy elhárítsa a rövid hatótávolságú rakétákat, s azokat az ország felett, még a levegőben hatástalanítsa.

Izrael - Gaza - háború - világ 2023

Az izraeli háború új fejezetet nyithat a Közel-Kelet történetében

Ahogy az előre várható volt, a válaszcsapás sem maradt el: Izrael Gázában vágott vissza, az eredmény több száz halott – a sebesültek száma ezres nagyságrendű -, egyes elemzők pedig azt sem tartják kizártnak, hogy a mostani konfliktus egy hosszú és véres háború előjátéka lehet. Mit hozhat a folytatás?