5+1 tipp: lábápolás férfi módra!

lábápolás, pedikűr

A lábápolás és a férfiak? Ennek a kettőnek a legkevésbé sem kellene távol állnia egymástól, sőt!

Mégis, miért kellene foglalkoznod vele, ha az idő nagy részét zárt cipőben töltöd?

Egyrészt magad miatt, másrészt pedig azért, mert a nők sokkal vonzóbbnak találnak egy igényesen ápolt férfi lábat, mint egy elhanyagoltat. Ráadásul nyáron sokkal inkább szem előtt vannak a lábaid, ezért még fontosabb, hogy ápoltak legyenek!

Íme 5+1 lábápolási tipp férfiaknak – nem csak nyárra!

  1. Pedikűr – Az első és legkézenfekvőbb lépés – ha még nem vagy gyakorlott a lábápolásban, vagy ha a kényelem kedvelői közé tartozol – az, ha felkeresel egy pedikűröst. Ha szakemberhez fordulsz, nem csak, hogy kényelmesebb és gyorsabb, de tartósabb is lesz az eredmény, mintha otthon próbálkoznál, ráadásul a legtöbb helyen lábmasszázs is jár a kezelés mellé.
  2. Sarokreszelő, habkő, lábradír – Ha még soha nem foglalkoztál a lábaiddal, akkor egy hozzáértő pedikűrös felkeresése után rendszeresen, heti egyszer-kétszer otthon is távolítsd el az elhalt hámréteget a talpaidról(figyelj arra, hogy ne „reszeld túl” a sarkadon a bőrt!). A legjobb, ha ezt zuhanyzás közben vagy után teszed, mert ilyenkor felpuhul a bőr és sokkal könnyebb dolgod van. Utána nem csak, hogy ápoltabbak lesznek a lábaid, de sokkal kellemesebb érzés is. Ezeket a lábápolási eszközöket beszerezheted bármelyik drogériában.
  3. Körömvágó olló vagy csipesz – Nem férfias a hosszú köröm, sem a kézen sem pedig a lábon! Körömvágó olló vagy körömcsipesz, válaszd bármelyiket is, ügyelj arra, hogy ne vágd túl rövidre körmeidet, és arra is, hogy nehogy megsértsd a köröm melletti bőrt, mert ha megvágod, könnyen begyulladhat!
  4. Lábkrém – Ha rendszeresen használsz lábkrémet, például lefekvés előtt, akkor megelőzheted, hogy berepedezzen a sarkad, vagy hogy érdes legyen a lábad, ami egyáltalán nem vonzó látvány.
  5. Sárga körmök, lábgomba – Ha bármi hasonló elváltozást tapasztalsz, célszerű orvoshoz fordulni segítségért, aki szakszerűen tud segíteni a problémán!

+1. lábszagűzés – a drogériákban a lábszag elűzésére is sok féle termék közül választhatsz. Ezzel a kényes témát hamarosan részletesen is körüljárjuk egy külön cikkben.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!