843 lóerővel érkezik a Mercedes-AMG eddigi legerősebb modellje

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2022.02.01 | Sebesség | Olvasási idő: 2 perc
843 lóerővel érkezik a Mercedes-AMG eddigi legerősebb modellje

843 lóerős rendszerteljesítményével és több mint 1400 Nm csúcsnyomatékával a Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE új mérföldkövet jelent a vállalat történelmében.

A négyajtós kupé az első nagyteljesítményű hibrid és egyben a legerősebb sorozatgyártású modell is, amely valaha Affalterbachban napvilágot látott. A 4,0 literes biturbó V8-as és az elektromotor kombinációja lenyűgöző menetteljesítményt és kivételes hatékonyságot nyújt.

Az új Edition kiadás AMG green hell magno fényezéssel és számos látványos külső és belső kiegészítővel teszi még különlegesebbé a premiert.

A Mercedes-AMG a saját útját járva örökíti tovább a márka génjeit az elektrifikált jövő felé haladva. Ennek érdekében az affalterbachi vállalat többek között a Formula 1-ben is bizonyított technológiát használtja az E PERFORMANCE hibrid megalkotásához. Az elrendezés két egymástól függetlenül működő elrendezésű hajtásláncból áll: az elektromotor és a hozzá tartozó akkumulátor a hátsó tengelyre kerül.

mercedes-amg csúcsmodell 2022

Kép: Mercedes-AMG

Az AMG GT 63 S E PERFORMANCE esetében a rendszer lelke továbbra is a 4,0 literes, V8-as biturbó motor, amelynek teljesítményét kiegészíti egy állandó mágneses szinkron elektromotor és az AMG által fejlesztett nagyteljesítményű akkumulátor kettőse – a tapadásról pedig a teljesen adaptív AMG Performance 4MATIC+ összkerékhajtás gondoskodik.

A 843 lóerős összteljesítmény és a több mint 1400 Nm nyomaték álló helyzetből mindössze 2,9 másodperc alatt gyorsítja a modellt 100 km/h sebességre. A 0-200-as gyorsulás is alig több mint 10 másodpercet vesz igénybe, a modell végsebessége pedig 316 km/h.

Mercedes-AMG új csúcsmodell - belső

Kép: Mercedes-AMG

Az új csúcsmodell kivételesen gazdag alapfelszereltséggel érkezik bruttó 78 150 000 forintos alapárral 2022 áprilisában az európai piacra.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!