Goodbye, Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton - folytatás 2022

Továbbra sem tudni biztosan, folytatja-e pályafutását Lewis Hamilton. A brit autóversenyző hetek óta elzárkózott a nyilvánosságtól, a száguldó cirkusz világa így csak találgatni tud a jövőt illetően.

A 2021-es címvédés ugyebár nem jött össze a brit pilótának, aki a hírek szerint azóta sem tudta megemészteni az Abu-dzabiban történeteket. Lewis Hamilton ugyan a kezdeti felháborodást követően végül “hivatalosan” is gratulált az újdonsült világbajnok Max Verstappennek (Red Bull), de Mercedes-közeli források szerint jó ideig még nem fogja túltenni magát a vb utolsó futamán történteken.

Örök sérelem, lelki sebek

„A csapat háza táján mindenki együttérez vele, Lewis kiváló pilóta és érthető, hogy csalódott a történtek miatt, ahogyan mi is. Viszont ez egy múló állapot, hiszen mindannyian imádjuk ezt a sportot, és vérünkben van a versengés. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy a stopperóra sohasem hazudik” – nyilatkozta az Expressnek egy neve elhallgatását kérő csapattárs.

A csapatfőnök, Toto Wolff nemrégiben mindössze annyit mondott Hamilton kapcsán a BBC-nek, hogy „Lewis nagyon csalódott a Formula-1-ben”, de ez persze még semmit sem jelent.

A BBC egyébként hetek óta próbálja megszólaltatni a világ elől elvonult versenyzőt, de eredménytelenül, és most az istállónál sem járt túl sok sikerrel. A csapat részéről ugyanis senki sem kívánta kommentálni azt a hírt, mely szerint Hamilton csakis akkor folytatja szereplését a sorozatban, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség versenybizottságának összetétele átalakul. Az egyre hangosodó pletykák szerint a csapatvezetés a történtek után a háttérben alkut kötött az FIA-vel, és újabb fellebbezését visszavonva végül azzal a javaslattal állt elő, hogy Michael Masi versenyigazgatónak és Nikolas Tombazis technikai vezető mennie kell, így megnyugodhatnának a kedélyek, és Hamilton is folytatná szereplését a száguldó cirkuszban.

Hogy a hétszeres világbajnok pilóta végül nekivág-e az idei szezonnak, az hamarosan eldől, hiszen rövidesen (február 23-án) kezdődnek a hivatalos tesztek, az pedig nehezen elképzelhető, hogy a Mercedes addig ne jelentse be a 2022-es versenyzőit. A Formula-1 idei sorozata a március 20-ai bahreini futammal veszi kezdetét, a Magyar Nagydíjra július 31-én kerül sor.

A 2022-es F1-es versenynaptár:

március 20.: Bahreini Nagydíj, Szahír
március 27.: Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
április 10.: Ausztrál Nagydíj, Melbourne
április 24.: Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
május 8.: Miami Nagydíj, Miami
május 22.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
május 29.: Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
június 12.: Azeri Nagydíj, Baki
június 19.: Kanadai Nagydíj, Montreal
július 3.: Brit Nagydíj, Silverstone
július 10.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
július 24.: Francia Nagydíj, Le Castellet
JÚLIUS 31.: MAGYAR NAGYDÍJ, MOGYORÓD
augusztus 28.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
szeptember 4.: Holland Nagydíj, Zandvoort
szeptember 11.: Olasz Nagydíj, Monza
szeptember 25.: Orosz Nagydíj, Szocsi
október 2.: Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
október 9.: Japán Nagydíj, Szuzuka
október 23.: az Egyesült Államok Nagydíja, Austin
október 30.: Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
november 13.: Brazil Nagydíj, Sao Paulo
november 20.: Abu-dzabi Nagydíj, Jasz Marina

(Kiemelt kép: DPPI)

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!