Óvszerrel javított hajó, bukás a WC-ben – felejthetetlen bakik a tokiói olimpiáról

tokiói olimpia - felejthetetlen bakik - 2021

Örömök és csalódások, meghökkentő és papírforma győzelmek – ilyen volt a tokiói olimpia első hete.

Megannyi elképesztő rekord, és elképesztő történet az ötkarikás játékok helyszínéről, amelyek közül természetesen a felejthetetlen bakik sem hiányozhatnak: íme, ezek közül az eddigi legemlékezetesebbek.

Felejthetetlen bakik a tokiói olimpiáról

Szépen menetel az olimpián az ausztrál férfi kosárlabda-válogatott, egyik legjobbjuk Aron Baynes azonban már nem tarthat a csapattal. A Toronto Raptors centere termelte a pontokat a pályán, ám az öltözőben, egészen pontosan a WC-ben nem mindennapi baleset érte. A center a meccs után a toalettre sietett, ám megcsúszott, és olyan szerencsétlenül esett, hogy kórházba kellett szállítani. Hetekig tarthat a felépülése, így számára véget ért az olimpia.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aron Baynes (@houseobayne) által megosztott bejegyzés

Jessica Fox is közel állt a búcsúhoz.

A szintén ausztrál szlalom kajakos hajóján a verseny előtt vettek észre egy repedést. Egyik leleményes segítője azonban megmentette a sportolót. Nem tévedés: egy óvszert húztak a hajó sérült részére. A kajakos kedden így harmadik lett a selejtezőben, majd két nappal később olimpiai aranyérmet szerzett hazájának.

@jessfoxcanoeHow kayakers use condoms 😂🤷🏽‍♀️ ##kayaktips ##hacksandtips ##diy ##carbonrepair ##carbon ##tokyo2020 ##olympicgames♬ original sound – jess fox

Lydia Jacoby csak kozmetikázni tudta az eredményt balszerencsés esete után.

Az amerikai tinédzser a 4×100 méteres mixváltó tagjaként ugrott vízbe épp az olimpián, amikor úszószemüvege lecsúszott szeméről. Jacoby aztán becsülettel, a foga között tartva a szemüveget leúszta a 100 métert, az amerikai váltó végül az ötödik lett. Amikor Jacoby szemüvege a helyén volt, elképesztő sikert aratott. 17 évesen lett a 100 méteres mellúszás bajnoka, úgy hogy szülővárosában azzal viccelődnek a helyiek: az öbölben, a bálnáktól szokott úszóleckéket venni. Jacoby ugyanis egy háromezer fős alaszkai kisvárosból származik, ahol mindössze egyetlen 50 méteres medencében tudott gyakorolni.

Az önfeledt ünneplés okozta a vesztét Aidan Walshnak.

Az ír ökölvívó győztes negyeddöntője után olyan örömtáncot lejtett, hogy a mozdulatsorba belesérült. Walsh az eredményhirdetést hallgatta, és amikor a számára kedvező ítélet felhangzott felugrott, majd fájdalmas arccal bokájához kapott. Walsh elképesztő sérülése miatt nem tudta folytatni az olimpiát, így végül bronzéremmel utazott haza Tokióból, de némi szerencsével az a medál akár arany is lehetett volna.

A tokiói olimpia talán legfurcsább, sokat emlegetett ügye volt az ugandai súlyemelő esete, aki egy búcsúlevelet hagyott szállodai szobájában és nem kívánt visszatérni hazájába. A fehérorosz Krisztina Cimanouszkaja más utat járt be. A sprinter azt állítja, akarata ellenére kitették a válogatottból és a repülőtérre hurcolták, miután bírálta a csapat edzőit. A sportoló a világhálóra feltöltött videóüzenetében a NOB segítségét kérte, ugyanis semmiképpen nem szeretett volna visszatérni Fehéroroszországba. Kriszcina Cimanouszkaja végül lengyel humanitárius vízumot kapott.

(Kiemelt kép: Kishimoto / DPPI)

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!