A 6+1 leggyakoribb baki a férfi szépségápolásban

Halmai Zsófia Halmai Zsófia | 2014.08.11 | Ápolt megjelenés | Olvasási idő: 4 perc
A 6+1 leggyakoribb baki a férfi szépségápolásban

Eddig leginkább arról írtunk, hogy mit, mivel, hogyan csinálj ahhoz, hogy ápolt, igényes legyen a megjelenésed. Ezúttal azokat a leggyakoribb bakikat, hibákat gyűjtöttük össze, amelyekkel nap, mint nap lehet találkozni, és amelyeket érdemes elkerülnöd – ha a férfi szépségápolásról van szó. Bár elcsépelt a mondás, de nagyon igaz: a kevesebb, néha több, de kiegészítenénk azzal, hogy a túl kevés sem jó.

Íme, a 6+1 leggyakoribb hiba a férfi szépségápolás területén:

1. Túl sok after shave vagy parfüm
Se randihoz, se üzleti találkozóra nem ajánljuk. A visszafogott, de kellemes illat vonzó, az erős parfümfelhő viszont inkább tolakodó. Nem kelt pozitív benyomást sem a magán, sem pedig az üzleti életben, inkább többször kevesebbet használj! A parfüm nem kölni, abból sokszor 1-1 fújás is elég, hogy sokáig vonzó illat vegyen körül!

2. Túlszedett szemöldök
Már írtunk róla korábban, hogy férfiként mire érdemes odafigyelned, egyáltalán mikor ajánlott szemöldököt szedni, a cikket itt tudod elolvasni.

Ha kozmetikus szakember helyett inkább otthon próbálkozol, ügyelj arra, hogy még véletlenül se legyen „túlszedett”, „túlívelt” a szemöldököd! Ez a nőknél sem divat, férfiaknál pedig pláne! A megfelelően formázott, természetes hatású szemöldök – ami nem túlívelt, és nem hasonlít egy őserdőre sem – kiemeli a szemeket és keretet ad az arcodnak.

3. Túl sok hajformázó
Ha gyakran mész fejjel a falnak, vagy faltörő kosnak készülsz, akkor hajrá! Ha egyik csoportba sem tartozol, akkor viszont tarts mértéket a hajformázó termékekkel is! További tippek otthoni hajformázáshoz férfiaknak itt és itt.

4. Ápolatlan arcszőrzet
Ha úgy döntesz, hogy a mindennapos borotválkozás helyett holnaptól inkább az arcszőrzettel rendelkezők táborát fogod erősíteni, akkor, de csakis akkor vágj bele, ha a borostát, szakállat ápolni is fogod! Mind a borosta, mind pedig a szakáll csak akkor vonzó, ha ápolt, látszik, hogy odafigyelnek rá. Minden más esetben inkább elrettent, mint hódít.

5. Hosszú vagy koszos körmök
Semmi esetre sem! Kéz és cipő/láb – az első, amit a nők megnéznek a férfiakon. Ha tetszik, ha nem, foglalkozni kell vele…

6. Fül vagy orrszőr
Kikandikáló fülszőr vagy orrszőr… Láttál már ilyet? Neked is van? Akkor fájdalmas szívvel, de ints búcsút nekik! Nincs ott a helyük, nem oda való egyik sem! Használj valamilyen trimmelő gépet, amivel pillanatok alatt el lehet tüntetni a kósza szálakat vagy kérd szakember segítségét!

+1 Alapozó – A cikk megírása után találkoztam egy elrettentő példával tegnap, és úgy éreztem, hogy ide kell sorolnom. Férfiakról lévén szó a mindennapos sminkelési kérdéseket eredetileg kihagytam a felsorolásból, de most úgy gondolom, érdemes megemlíteni, sőt a későbbiekben kicsit mélyebben is foglalkozni vele.
Szóval, ha azok közé a férfiak közé tartozol, akik rendszeresen használnak férfisminkeket az egyik legfontosabb szabály: alapozót, korrektort, BB krémet csakis bőrtípusnak és bőrszínnek megfelelőt válassz, a felvitelnél pedig ügyelj arra, hogy az áll, illetve a nyak körül alaposan el legyen dolgozva! Ellenkező esetben maszkhoz hasonló benyomást fog kelteni, ami inkább vicces, mint igényes…

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!