Jeremy Clarkson bejelentette: vége a The Grand Tour sorozatnak is

The Grand Tour

A csapat meghatározó személyisége, Jeremy Clarkson a The Grand Tour harmadik évadának utolsó forgatási napján jelentette ezt be, amikor a közönség felé fordulva váratlanul annyit mondott: “Ezzel most egy korszak lezárul.”

Az 58 éves író és műsorvezető Andy Wilman producerrel indította útjára a Top Geart 2002-ben, amelyet 2015-ben egy viharos botrányt követően hagytak ott. Clarkson, Hammond és May ekkor igazoltak át az Amazonhoz, ahol azóta The Grand Tour címmel futott a műsoruk. Az alap koncepció kevesett változott, a korábbi állandó stúdiójukat viszont egy nagy sátorra cserélték, amelyet különboző helyszíneken felállítva rögzítették az egyes epizódokat.

A Top Gear eközben tovább folytatódott a BBC műsorán, a legendás trió távozása után új műsorvezetőkkel (Rory Reid, Sabine Schmitz, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan), azonban a népszerűsége már nem érte el a korábbi szintet. 2016-ban ráadásul kiadtak egy építési engedélyt, amely a Dunsfold Aerodrome reptéren található úgynevezett “Top Gear test track”, vagyis a forgatásokhoz használt pályaszakasz 1800 lakással való beépítését, ezzel pedig a pálya megszüntetését is előrevetítette.

Clarkson a The Sun angol magazinnak így nyilatkozott: ”17 éve csináljuk ezt a műsort – ülünk a stúdióban, nézzük ahogy az autók köröznek a pályán. Ennyiszer tudtunk körbemenni egy BMW-vel az aszfaltcsíkon. Mi újat mondhatnánk még róla? Mind egyetértettünk abban, hogy régóta csináljuk így, természetes hogy eljárt felette az idő”, majd a tőle megszokott cinizmussal hozzátette: “Amúgy meg, 58 éves vagyok és túlsúlyos ahhoz, hogy állandóan a színpadra másszak.

Egy, az utolsó epizód felvételén nézőként résztvevő személy elmondása szerint eleinte minden a tervezett program szerint haladt, az azonban feltűnt nekik, hogy a közönségben jelen van Clarkson és Hammond családja is. Ahogy a show a végéhez közeledett, a családtagok meghatottan, könnyek közt álltak ott, ekkor még senki nem tudta mi történik. Clarkson ekkor állt fel, és jelentette be, hogy ez az utolsó alkalom, hogy egy stúdióban ülnek együtt. Hiába ugratták egymást még eközben is, mindannyiukon látszott, hogy elérzékenyültek. Ezt követően egy válogatást játszottak be az elmúlt évek legjobb pillanataiból, a felvétel pedig csendben ért véget. “Ez egy szomorú nap” – mondta Jeremy, majd mindannyian elhagyták a színpadot.

A The Grand Tour már felvett harmadik évadát a jövő hónapban kezdik majd vetíteni az Amazonon, a történet azonban ezzel még nem ér teljesen véget. A műsorvezető-hármas már aláírt az Amazonnal egy újabb két éves szerződést, amely szerint évente legalább négy önálló műsort készítenek majd. Ezeket nem stúdióban veszik fel, hanem külső helyszínekre szerveznek kalandokat, ahogyan ezt korábban a Top Gear ideje alatt is többször megtették például Vietnámban és Botswanában is. Erről beharangozóként Clarkson csak annyit árult el, hogy valószínűleg felkeresik Észak-Koreát és Zimbabwét is. “Ezek nagy és izgalmas showműsorok lesznek – fogalmazzunk úgy, hogy a Marvel irigyelni fogja a költségvetésünket.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!