Kiderült, mely ételekben van a legtöbb mikroműanyag
Felkavaró eredménnyel zárult egy 2024 februárjában készült tanulmány: a szakértők által megvizsgált állati és növényi eredetű fehérjeminták 90 százalékában találtak mikroműanyagot.
Felkavaró eredménnyel zárult egy 2024 februárjában készült tanulmány: a szakértők által megvizsgált állati és növényi eredetű fehérjeminták 90 százalékában találtak mikroműanyagot.
A szívroham jól ismert kockázati tényezői, mint például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, elhízás, cukorbetegség, dohányzás, tartós stressz, túlzott alkoholfogyasztás vagy a mozgásszegény életmód mellett egy friss kutatás egy új, ráadásul minden eddiginél alattomosabb kockázati tényezőre hívja fel a figyelmet.
A szigetország hulladékkezelésének számos kihívással kell szembenéznie, miközben a fejenkénti szeméttermelés 58 százalékkal emelkedett a helyi szigeteken az elmúlt évtizedben.
„Oh, az csak egy darab műanyag palack” – gondolta hétmilliárd ember.