A Rumour by Rácz Jenő az Év Étterme Díj nyertese
Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet egyik legjelentősebb eseménye minden évben.
Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet egyik legjelentősebb eseménye minden évben.
Május 14-én egy igazi örömünnep keretein belül nyílt meg az UMO kertje a Budai Vár tövében, ahol a vendégek számára az étteremtől megszokott izgalmas ételek és koktélok mellé live Dj set alapozza meg a hamisítatlan nyári hangulatot.
Május 25-én újraindul a már hagyománnyá vált nyáresti lazítás, a Haris Park GinUP garden party sorozata lenyűgöző környezetben, Buda exkluzív találkozóhelyén.
Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol – két év szünet után – újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál.
Az új kategória létrehozása egyben azt is eredményezi, hogy idén mindenképpen új egység kapja az Év étterme díjat.
A módosított taxirendelet értelmében az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nő.
Dudás testvérek természetesen idén sem hiányozhatnak a legnívósabb hazai gasztrofesztiválról, Szilárd és Szabolcs ennek örvén beszéltek arról, mit jelent számukra az „örökség”, ami az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál vezérmotívuma lesz.
Vannak állandó favoritok, hagyományosan az Andrássy út, a Rakpart, a Szabadság tér és a Parlament körüli utcák, mint például a Falk Miksa vagy a Hold utca. Az elmúlt, nagyjából három – négy évben további néhány utcában is nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat: így például az Október 6. utcában, a Zrínyi utcában és a Bazilika környékén.
A Condé Nast Traveler által a világ 10 legjobb tetőterasza közé választott High Note Skybar három havonta változó szezonális menüsorral várja a kikapcsolódni vágyókat.
Bíró Lajos és csapata 2015 őszén, Buja Disznó-k néven hívta életre a mára ikonikussá vált koncepciót a Belvárosi Piacon. A játékos névből már sejthető volt, hogy a fő alapanyag bizony a sertéshús lesz, az ételek pedig nem is akármilyen köntöst kaptak.
A séfpáros elkötelezett a friss és szezonális alapanyaghasználat mellett, konyhájukban nem ritka a találkozás az ázsiai és dél-amerikai pácok, illetve a parázson sütés éttermi technikája alkalmazásával, mindketten a bátor kísérletezés hívei.
Az áremelkedés kézzel fogható a hazai ingatlanpiacon – akár vásárlásról, akár bérlésről van szó –, az viszont talán meglepetés, hogy mértéke az EU-s tagállamok közül az egyik legmagasabb.