Vezető- és szervezetfejlesztési tanácsadó

www.polgarzita.hu
A szerző összes cikke >> 

Hogy mit érdemes rólam tudnod?

Ha találkoznánk, egy energikus, széles mosolyú nőt látnál magad előtt, aki örömét leli az életben. Engem sem kerültek el a megpróbáltatások, mégis kiolthatatlan életerő jellemez. Mondhatnám, hogy ez velem született, amelyre talán azt válaszolnád, nagy szerencse. Én azonban nem ebben hiszek. Erről szól a történetem.

Karrieremet személyzeti tanácsadóként kezdtem. A cél az volt, hogy jelöltet találjak ügyfeleimnek, akár a föld alól is. Engem egy mélyebb szándék vitt előre: azt adni az embereknek, amire valójában szükségük van. A jelölteknek támogatást, hogy megleljék a nekik való szakmai utat. A megbízóknak, hogy tiszta rálátásuk legyen, milyen embert keresnek, és ennek megfelelő pályázót találni számukra. Hat éven át, a gazdasági válság adta nehéz terepen is folyamatos csúcsteljesítményt értem el. A tanácsadás nem a munkám, hanem a szenvedélyem volt.

28 évesen váltam a szellemi toborzás-kiválasztás üzletág vezetőjévé egy multinacionális HR szolgáltató vállalatnál. Az ügynökségek országos rangsorának 12. helyezése, és egy szervezeti őskáosz várt érkezésemkor. De én csak a lehetőséget láttam: felépíteni egy csapatot, akik úgy dolgoznak az emberekért, hogy munkájuknak nem a célja, hanem a következménye a pénzügyi növekedés. Mindent átalakítottam, folyamatot, struktúrát, rendszert... Legtöbbször csak a következő lépést látva magam előtt. Csapatom tagjait én választottam ki, és gondoskodtam szakmai fejlődésükről. Nem tanultam, hogyan legyek vezető, nem is voltam tökéletes. A tét nagy volt: harminc emberért feleltem. A belső iránytűm mutatta az utat. A csapatomat arra bíztattam, hogy támaszkodjanak a bennük rejlő képességekre. Következetesen adtam nekik lehetőséget a kibontakozásra, hogy megtapasztalhassák: többek annál, mint amit hisznek magukról.

Rövidesen az ország legintenzívebben növekvő toborzási csapata lettünk. Három éven belül a hazai ügynökségi ranglista 3. helyén végeztünk, és árbevételünk közel a háromszorosára nőtt. A bennem élő kép valóra vált: a 14 hazai városban dolgozó tanácsadók összhangban, igazi hálózatként működtek együtt. Számomra megtiszteltetés volt a vezetőjüknek lenni. Ismét tapasztaltam, hogy minden az embereken múlik.

A karrierem csúcsán voltam, a belső hangom azonban megszólalt. Egy út felé hívott, amelyben szabadon adhatom az embereknek azt, amihez értek: az önmagukba vetett hitüket. Otthagytam az állásomat. Úgy érzem, hogy szárnyalni, csak másokat emelve lehet. Hogy ez mit jelent számomra? A küldetésemet: hogy kísérődként láthatlak Téged messzire jutni.